GOED NIEUWS: na honderden telefoontjes stopt de The Kooples met de verkoop van angora!

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

In een stap voorwaarts voor compassievolle mode, heeft het Franse merk eindelijk beloofd te stoppen met het gebruik van onethisch angora.

Kooples angoravrij

Duizenden e-mails. Wereldwijd demonstraties voor de deuren van The Kooples winkels. Een constante stroom aan berichten op social-mediakanalen. En onlangs honderden telefoontjes naar winkels van mensen die een duidelijk antwoord eisen over het gebruik van angora.

Dat is wat er nodig was om The Kooples te overtuigen te stoppen met het profiteren van bont afkomstig van konijnen. De haren van konijnen worden eruit gerukt, of ze worden vastgebonden en op ruwe wijze geschoren op angorafokkerijen.

Een massale telefoonactie door PETA-zusterorganisaties overspoelde The Kooples met telefoontjes van meelevende mensen die het personeel vroegen waarom de winkel nog geen angoravrij beleid heeft, zoals 97 andere grote merken dat wel al hebben. Na een lange campagnedag ontvingen we een e-mail van de CEO van het bedrijf, Nicolas Dreyfus, met daarin eindelijk de bevestiging dat The Kooples in haar toekomstige collecties geen angora meer zal gebruiken.

Bedankt aan iedereen die hun stem heeft laten horen tijdens deze campagne. Jullie hebben allemaal een verschil gemaakt voor dieren vandaag, en het is geweldig om te zien wat we bereiken als we onze krachten bundelen!

Natuurlijk baart het ons nog steeds zorgen dat The Kooples producten verkoopt van echt bont gemaakt zijn van de huiden van wasberen en andere dieren. Maar het bovenstaande nieuws toont vooruitgang en brengt ons een stap dichterbij het redden van alle konijnen die lijden onder de wrede angorahandel.

Vraag alstublieft The Kooples nu ook afstand te nemen van bont.