Na klacht van PETA US wijzigt Canada Goose onjuiste, misleidende marketing

Geplaatst op door Debra Wolford

Canada Goose probeert de consument voor het lapje te houden. Nadat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek instelde naar de reclamepraktijken van het bedrijf, veranderde het de taal (die betrekking had op ‘ethische’ herkomst) – maar behalve een paar woorden is er weinig veranderd, want coyotes en ganzen worden nog steeds gedood voor de kleding van het merk.

coyote

Na de klacht van PETA US bij de FTC beweert Canada Goose niet langer dat zijn normen “verzekeren” dat leveranciers dieren niet mishandelen. Het bedrijf heeft ook de “traceerbaarheid van dons”-video met voormalige leverancier James Valley Colony Farms Ltd verwijderd.

De schokkende video van PETA toonde aan dat werknemers van de leverancier ganzen in stapels bijeendreven (wat resulteerde in verstikking), op angstige vogels stapten, ze bij hun nek droegen en ze in volle kooien propten. Van daaruit werden de ganzen vijf uur lang vervoerd naar het slachthuis, waar arbeiders ze vastketenden, ondersteboven hingen en hun kelen doorsneden terwijl andere vogels toekeken. Hoewel die ganzen niet werden gebruikt voor producten van Canada Goose, zijn de praktijken van de voormalige leverancier van het bedrijf verre van ethisch.

Canada Goose blijft consumenten misleiden door te impliceren dat zijn normen ervoor zorgen dat de dieren die worden gefokt of worden gevangen en gedood voor hun kleding een vreedzaam leven leiden.

In werkelijkheid zijn de dierenwelzijnsnormen van het bedrijf op zijn best belachelijk. Volgens de vangstnormen kunnen coyotes tot 72 uur lijden aan gebroken poten, verwondingen aan het ruggenmerg of ernstige orgaanschade in valklemmen. Als de dieren nog leven wanneer de jager ze vindt, kunnen ze worden neergeschoten, doodgeknuppeld of op een andere wrede manier worden gedood.

Alle dons is afkomstig van gevoelige, complexe en intelligente vogels die uiteindelijk op een gewelddadige manier worden gedood. Het maakt niet uit bij welke leverancier het materiaal is verkregen, vogels die door de donsindustrie worden gebruikt, worden onvermijdelijk naar het slachthuis gestuurd, waar het de standaardpraktijk is om ze ondersteboven op te hangen, te verdoven en vervolgens hun keel door te snijden, vaak terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

PETA verzoekt het winkelend publiek om verder te kijken dan de retoriek van Canada Goose en het echte leed achter elke steek van de jassen van het merk te zien.

Vergeet niet: de enigen die bont en veren nodig hebben, zijn de coyotes en ganzen zelf. Canada Goose wil de wreedheid voor je verbergen die inherent is aan elk met bont getrimde en met veren gevulde jas die ze produceren – maar dat weerhoudt ons er niet van om het te onthullen. Eis dat het bedrijf vandaag nog stopt met het gebruik van dierlijke materialen voor zijn kleding en accessoires.