Nieuw beleid ING toont dat uitbuiting van dieren een slechte zaak is

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

In een historische stap die de dierenrechtenbeweging absoluut gaat verbeteren, heeft financieel gigant ING aangekondigd dat zij veel soorten activiteiten die dieren verwonden of doden niet zal financieren. Voor deze moedige stap overhandigt PETA de bankconcern de Compassionate Business Award.

ING compassionate business

Met het baanbrekende nieuwe beleid, financiert ING niet langer het testen van cosmetische producten op dieren, het gebruik van bedreigde diersoorten voor commerciële doeleinden, experimenten op niet-menselijke primaten of bedreigde diersoorten, stierengevechten of wat voor gevechten met dieren dan ook voor entertainment, bontfokkerijen of de handel en fabricatie van bontproducten en andere praktijken.

Waarom heeft ING deze baanbrekende beslissing genomen? Op bontfokkerijen brengen dieren hun hele leven door in kleine, smerige kooien voordat zij vergiftigd, doodgeknuppeld, geëlektrocuteerd of zelfs levend gevild worden. Apen en andere primaten die gebruikt worden voor experimenten zijn gekooid, vergiftigd, worden opengesneden en gedood, terwijl konijnen en andere dieren voor cosmetische tests chemicaliën in hun ogen en op hun geschaafde huid gesmeerd krijgen. Tijdens stierengevechten, wordt op de stieren ingestoken met speren en zwaarden en wordt hun ruggenmerg kapot gereten.

ING heeft de toon gezet voor alle vooruitdenkende financiële groepen overal en ontvangt een ingelijst certificaat van PETA ter ere van het nieuwe verantwoorde en diervriendelijke beleid.