Nieuwe vegan opties voor de lente van 2019

Geplaatst op door Debra Wolford

Nieuwe vegan chocolade, ijs, restaurants, hotels en zelfs dating-apps: we hebben een lijst samengesteld met de nieuwste vegan opties hier in Nederland. Net als jij zijn miljoenen mensen nieuwsgieriger dan ooit naar de nieuwste ontwikkelingen in de vegan wereld. Hieronder kun je de nieuwste en populairste trends bekijken die je helpen om deze lente je milieu-impact te verkleinen, je persoonlijke gezondheid te verbeteren en honderden dieren een gewelddadige dood te sparen.

Vegotel

Dit nieuwe hotel aan de kust in Friesland is niet alleen vegan, het is ook milieuvriendelijk en heeft stralingsarme kamers. Dit is de perfecte plek om de drukte van de stad te verruilen voor een ontspannen vakantie op het platteland.

Er zijn meerdere opties om van te genieten bij het ontbijt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een typisch Nederlands ontbijt met biologisch brood, plakjes vegan kaas en verschillende soorten vegan vlees en zoet broodbeleg. Ga voor het Franse ontbijt als je zin hebt in croissants, baguettes en wentelteefjes. Het uitgebreide Engelse ontbijt bestaat uit vegan roerei of een vegan omelet, gebakken “bacon”, vegan worstjes en meer!

Als je tijdens het boeken PETA vermeldt, krijg je 10 procent korting op je kamer!

Magnum-ijs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen (@borgratte) on Mar 6, 2019 at 1:12pm PST

In het vriesvak is er een nieuwe koploper op het vlak van schaamteloze verwennerij – luxe ijsmerk Magnum heeft twee nieuwe vegan ijsjes uitgebracht, classic en almond, verkrijgbaar bij Albert Heijn.

J.D. Gross-pralines van pure chocolade

Deze heerlijke vegan pralines gevuld met verrukkelijke cacaoroom zijn een geweldige traktatie om bij cappuccino of thee te serveren. Je kunt ze in de meeste Lidl-supermarkten vinden.

VEEGAN in Rotterdam

https://www.facebook.com/veegan.nu/photos/a.1169462513217032/1169462626550354/?type=3&theater

Deze schattige broodjes-, sap- en koffiebar is net open en biedt geweldige ontbijt- en lunchopties, allemaal helemaal vegan!

Albert Heijn hummusbroodjes

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanne – Het Grote Groene Geluk (@hetgrotegroenegeluk) on Jan 25, 2019 at 3:19am PST

Deze broodjes gemaakt van volkoren bladerdeeg en gevuld met hummus zijn een perfecte lunchoptie voor onderweg. Je kunt ze vers van de AH-bakkerij eten of ze later in de oven opwarmen.

Nieuwe Verkade kletskoeken

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SCOUPY (@scoupynl) on Feb 18, 2019 at 7:30am PST

Er is bevestigd dat alle drie de nieuwe smaken (gember-citroen, peer-kaneel en honing-appel) vegan zijn, zelfs de honing-appelsmaak!

VanBLIK vegan Chili sin Carne, Ratatouille, en Curry Madras

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vanblik (@vanblik) on Oct 24, 2018 at 4:55am PDT

Het wordt steeds makkelijker om vegan kant-en-klaarmaaltijden te vinden! Je kunt het zo creatief of eenvoudig maken wanneer je ermee kookt. Alle drie de varianten zijn goed te combineren met rijst, pasta, aardappelen of zelfs met brood.

Quorn vegan nuggets en gepaneerde filets

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quorn NL (@quorn_nl) on Dec 3, 2018 at 1:39am PST

Deze toppers zijn onlangs uitgebracht in Nederland en zijn te vinden in het vriesvak bij Albert Heijn.

Magioni Pitza Falafel

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magioni (@magionipizza) on Aug 16, 2018 at 9:37am PDT

Als je niet weet of je nou in de stemming bent voor pizza of falafel, dan is dit het perfecte compromis – een pizza met daarop falafel, auberginesaus, courgette, rode en gele paprika en andere lekkere groenten. Hij is te vinden bij de kant-en-klaarmaaltijden bij Albert Heijn.

Veganific

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veganific (@veganific) on Feb 13, 2019 at 8:32am PST

Ben je vrijgezel en klaar om te daten, maar vind je het moeilijk iemand te ontmoeten die jouw passie voor vegan leven deelt? De Veganific-app is een dating-app speciaal voor vegans en vegetariërs op zoek naar gelijkgestemde partners.

Vegan Student Association (VSA)

In Groningen is de eerste vegan studentenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om andere studenten te helpen informeren over vegan leven en om meer vegan opties te introduceren in de universiteitskantines.

Ben je er klaar voor om vegan te worden, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Teken onze vegan eed en we zullen je bij elke stap helpen: