Nieuwe video toont werknemers in de wolindustrie die schapen snijden, slaan en schoppen

Geplaatst op door Debra Wolford

In een onthullende videoreportage van PETA Azië over de wolindustrie in Australië – ’s werelds grootste wolexporteur – is te zien dat werknemers schapen gewelddadig in het gezicht slaan, op hun hoofd en nek stampen en staan en ze met scheermachines in het gezicht steken en porren.

De ooggetuige legde ook vast dat dieren achter werden gelaten met grote, bloederige wonden die werknemers met een naald en draad hechtten zonder enige pijnbestrijding. De onthulling belicht slechts enkele van de wanpraktijken die werden waargenomen op de vier schapenfokkerijen die werden bezocht in New South Wales en Victoria, de staten in Australië waar de meeste wol wordt geproduceerd.

Toen PETA in 2014 ongebreidelde wreedheid in schapenfokkerijen in Australië blootlegde, resulteerde het videobewijs in de historische strafrechtelijke veroordeling van scheerders op grond van dierenmishandeling. Destijds zei de wolindustrie zelfs dat de mishandeling onmiddellijk moest stoppen – maar deze recentste onthulling toont aan dat er niets is veranderd.

Wanneer je wol koopt, kun je bijna nooit zeker zijn van de oorsprong ervan of hoeveel wreedheid de schapen van wie het is afgenomen hebben meegemaakt. Maar wanneer deze zachtaardige, nieuwsgierige en gevoelige dieren als handelswaar worden behandeld, kun je er zeker van zijn dat ze daaronder lijden.