Nieuwe videobeelden onthullen konijnenmishandeling in Italië

Geplaatst op door Debra Wolford

Opgesloten in krappe draadkooien in een vuile, kale schuur moeten de konijnen in de onderstaande video dezelfde ellendige omstandigheden doormaken als miljoenen anderen in de EU. Ze hebben geen andere keuze dan om te gaan staan of liggen op de onbeschermde draadvloeren – wat hen ernstige pijn en ongemak kan veroorzaken – en de kooien zijn zo klein dat ze nauwelijks meer dan een paar sprongen in elke richting kunnen doen en niet eens rechtop kunnen staan. Zo moeten ze hun hele leven doorbrengen.

https://www.facebook.com/CIWFNL/videos/354878091801564/?q=konijnen%20italie&epa=SEARCH_BOX

Deze videobeelden onthullen de bevindingen van een nieuw onderzoek met verborgen camera’s naar konijnenfokkerijen in Italië door Compassion in World Farming. De getoonde praktijken zijn de dagelijkse gang van zaken op konijnenfokkerijen in de EU, waar bijna alle commercieel gefokte konijnen opgesloten zitten in kooien die zo vol zijn gepropt dat de beschikbare ruimte voor elk dier kleiner is dan een A4’tje.

Een leven achter de tralies zonder toegang tot zonlicht of frisse lucht en zonder de mogelijkheid om vrijuit te bewegen is geen leven. Dit afschuwelijke leed moet worden gestopt.

© Compassion in World Farming

Sluit je aan bij de campagne om kooien in de veehouderij te verbieden

Opsluiting in kooien veroorzaakt leed bij enorme aantallen dieren, waaronder kwartels, varkens, kippen en konijnen. Maar een gigantische coalitie van organisaties zet samen druk op de EU om de kooien te stoppen.

Door middel van het Europees burgerinitiatief Stop de kooien komen EU-burgers samen om te helpen deze kooien Europa uit te krijgen en om een zware slag toe te brengen aan industrieën waarin dieren worden mishandeld. PETA en meer dan 140 andere groepen hebben al meer dan 650,000 mensen uit heel Europa gemobiliseerd. Maar om het burgerinitiatief tot een succes te maken moet het worden gesteund door ten minste 1 miljoen EU-burgers van stemgerechtigde leeftijd uit ten minste zeven lidstaten, wat ons het recht zou verlenen op een openbare hoorzitting in het Europees Parlement en de Europese Commissie zou verplichten om uiteen te zetten welke maatregelen er zullen worden genomen.

Een burgerinitiatief is een krachtige manier om beleidsmakers in Europa te beïnvloeden. Daarom zijn er meer persoonlijke gegevens voor nodig dan voor een gewone petitie. Elke EU-lidstaat heeft zijn eigen regels voor het verzamelen van handtekeningen – in sommige landen zijn daar gegevens voor nodig zoals een paspoort- of ID-nummer. De website is gecertifieerd aan de hand van EU-regelgeving om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig opgeslagen worden, alleen worden gebruikt om je handtekening onder het burgerinitiatief te bevestigen en zullen worden verwijderd zodra alle handtekeningen zijn geteld.

Als we samenwerken en onze stem laten horen hebben we de mogelijkheid om de kooien te stoppen.