Noodgeval! Teams haasten zich om dieren uit Oekraïne Stad te krijgen, voordat het te laat is

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Door de raketaanvallen op de stad Kharkiv en de omliggende steden in Oekraïne zijn duizenden inwoners gedwongen om hun huizen te ontvluchten – hun geliefde dieren in de chaos achterlatend. Deze doodsbange honden en katten zitten nu vast in een actief oorlogsgebied, waar ze op de een of andere manier voor zichzelf moeten zorgen te midden van de beschietingen en vernielingen.

Terwijl deze catastrofale crisis zich ontvouwt, moeten door PETA gesteunde teams van Animal Rescue Kharkiv (ARK) de honderden geredde dieren onder hun hoede evacueren. De kliniek behandelt 130 dieren per dag en er zitten honderden andere in opvangcentra rond Kharkiv.

Daarnaast heeft het ARK reddingsteam non-stop telefoontjes beantwoord van evacués uit Vovchansk die hen vroegen de dieren te redden die ze tijdens de evacuatie hadden achtergelaten. Leden van ARK zetten hun leven op het spel door zich in de verwoesting te wagen om zoveel mogelijk dieren te redden.

Hoe je dieren in Oekraïne en elders kunt helpen

De verschrikkingen die deze bange dieren moeten doorstaan zijn bijna onvoorstelbaar. Help alsjeblieft snel de teams om dieren te evacueren, veterinaire zorg te verlenen en zoveel mogelijk dieren in veiligheid te brengen. Maak vandaag nog een gift over aan PETA’s Global Compassion Fund. Zelfs een klein bedrag kan een enorm verschil maken.