Onthuld: gewonde en misvormde eenden die in erbarmelijke omstandigheden leven op een Duitse boerderij, dat producten levert aan een een Nederlandse bedrijf

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

De boerderij heeft samenwerkingsverbanden met Tomassen, een Nederlandse eendenvleesproducent en verkoper die zijn waren verkoopt in Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten maar ook aan Chinese restaurants in Nederland.

Een schokkend nieuw onderzoek door PETA Duitsland onthult gewonde en misvormde vogels die in erbarmelijke omstandigheden leven en gedood worden zonder voorafgaande verdoving.

Het nieuwe onderzoek van PETA Duitsland legt de mishandeling van eenden op een boerderij in Melle, Nedersaksen bloot. Eenden hebben water nodig, maar op deze boerderij worden duizenden eenden in een kale schuur gepropt, zonder toegang tot open waterbronnen en geen enkele kans om hun natuurlijk gedrag uit te voeren. Veel van de eenden hebben hun veren verloren en meerderen lijken te lijden aan pootafwijkingen en loopproblemen, doordat ze gefokt worden om zoveel mogelijk vlees te produceren.

Een werknemer werd op video vastgelegd terwijl hij eenden naar een buitenschuur draagt, waar hij de paniekerige, worstelende vogels met zijn voet naar beneden lijkt te houden, hen de keel doorsnijdt – zonder de vereiste verdoving – en hen vervolgens in een bak dumpt. Sommige van de vogels bewegen nog steeds als hij ze weggooit en hen achterlaat, om een pijnlijke dood door verstikking of bloedverlies te sterven.

Dit is niet de eerste keer dat wreedheid op deze boerderij is blootgesteld, dat producten levert aan Tomassen Duck-to B.V., een Nederlands bedrijf. De exposés van PETA Duitsland, de “Wiesenhof Scandals” genoemd, onthulden het voortdurend lijden van eenden in erbarmelijke leefomstandigheden op de boerderij in 2012. En eerder dit jaar werd Tomassen Duck-to B.V., dat producten van eendenvlees produceert en o.a. verkoopt aan Chinese restaurants in Nederland, door Animal Rights onderzocht. Dit onderzoek liet een zelfde soort dierenleed zien.

Wat u kunt doen

PETA Duitsland heeft een klacht ingediend tegen de boer in Melle en vraagt dat deze herhaaldelijke dader onmiddellijk verboden wordt om dieren te houden. Dit is echter geen op zichzelf staand geval. Miljoenen eenden, ganzen en andere vogels worden jaarlijks op intensieve wijze gefokt voor hun vlees over de hele wereld, en daar hoort Nederland ook bij. Net als andere dieren die door de vleesindustrie worden gebruikt, worden ze in erbarmelijke, overvolle omstandigheden gehouden, ver verwijderd van hun natuurlijke leefomgeving en zelfs gedood nog voordat ze volwassen zijn.

Voordat u overweegt om vlees te kopen, denk dan alstublieft aan deze vogels en sta stil bij hun leed. U kunt eenden en andere dieren helpen soortgelijke mishandeling te besparen, door PETA’s gratis veganistisch starterspakket te bestellen en door wreedheidvrije maaltijden te kiezen.

Hoe u de overstap naar veganisme maakt:

Gratis veganistisch starterspakket