Orka’s hebben nog steeds jouw hulp nodig: vraag TUI Group om te stoppen met het steunen van SeaWorld

TUI Group blijft toegangskaartjes voor SeaWorld in de VS verkopen, ondanks de donkere geschiedenis van orka-sterfgevallen in het zee-‘pret’-park. Na de recente dood van een andere orka, Kayla – die daar een ellendig leven van opsluiting heeft gehad – moeten we samen TUI vertellen dat het goedkeuren van dergelijke wreedheid afschuwelijk en onaanvaardbaar is en dat het genoeg is geweest.

PETA en zijn internationale zusterorganisaties organiseren op zaterdag 9 februari een internationale actiedag om druk op de reisaanbieder te houden en een einde te maken aan alle kaartverkoop voor SeaWorld. Doe mee met mede-vrijwilligers in een demonstratie in Amsterdam, of doe mee op andere manieren om ervoor te zorgen dat TUI onze boodschap hoort: stop met het promoten van SeaWorld.

Hoe je mee kunt doen

Je kan op een of meer van de volgende manieren meedoen!


Doe mee met onze demonstratie

PETA organiseert een demonstratie voor het TUI-kantoor aan de Utrechstestraat, Amsterdam, op zaterdag 9 februari, van 11:00 tot 12:00 uur. Als je mee wilt doen, stuur dan een e-mail naar Debra via [email protected]

Bel TUI

Bel TUI om het personeel te laten weten hoe teleurgesteld je bent door het besluit van het bedrijf om orka-mishandeling te blijven steunen. Het klantenservicenummer is 088–0885885.

Reageer op sociale media

Help de TUI social media accounts te overspoelen met berichten waarin ze worden gevraagd om SeaWorld te dumpen:

Schrijf een reactie op hun Facebook-pagina.


Tweet @TUINederland.


Laat reacties achter op hun Instagram.


Inspiratie nodig? Hier zijn enkele voorbeeldberichten:

  • Het is nooit acceptabel om anderen van hun vrijheid te beroven voor snel geld. @TUINederland, stop ALSJEBLIEFT met het steunen van orkamishandeling. ?? #TUISeaWorldWreeheid

  • In SeaWorld worden orka’s in krappe, betonnen bassins gehouden en wordt hen alles ontzegd wat belangrijk voor ze is. @TUINederland, stop alsjeblieft met het aanbieden van toegangskaartjes voor het zee-‘pret’-park. #TUISeaWorldWreedheid

  • Ten minste 41 orka’s en tientallen andere dolfijnen zijn tot nu toe in gevangenschap in de faciliteiten van SeaWorld overleden. @TUINederland, ik ben teleurgesteld dat je deze wreedheid blijft steunen. Doe alsjeblieft het juiste en stop met het steunen van orkamishandeling. ?

Stuur een bericht

Als je dit nog niet hebt gedaan, stuur TUI een e-mail via onze actiecentrum. Je kunt ook een klacht achterlaten op de website van het bedrijf. Hieronder is een voorbeeldbericht. Je kunt het personaliseren of je eigen schrijven:

Vraag je vrienden om zich uit te spreken

Help ons om zoveel mogelijk druk uit te oefenen op TUI door deze pagina met vrienden en familie te delen en hen aan te moedigen deel te nemen aan onze actiedag.

KOM IN ACTIE

Jo-Anne McArthur / We Animals