OVERWINNING! Honderden dieren gespaard nu Japan eenjarige vergiftigingstests op honden beëindigt

Geplaatst op door Debra Wolford

Na de afgelopen drie jaar van de wetenschappers van PETA US gehoord te hebben, besloot de Japanse regering vorige week om “sayonara” te zeggen tegen een gruwelijke pesticidetest die op honden werd uitgevoerd.

Stel je voor dat je een jaar lang opgesloten zit in een kooi en gedwongen wordt om voedsel met bestrijdingsmiddelen te eten of pesticidedampen in te ademen totdat je wordt gedood en je lichaam wordt ontleed. Dat is precies wat honden moeten ondergaan in een veelvoorkomende testprocedure. Maar nu, met de hulp van de Japan Anti-Vivisection Association, en na ontvangst van documentatie van wetenschappers van PETA US van uitgebreide analysen uitgevoerd door overheids- en industriële deskundigen die aantonen dat gegevens van de eenjarige hondenvergiftigingstest niet worden gebruikt om mensen te beschermen, heeft het Japanse Ministerie van Landbouw besloten om deze test niet langer verplicht te stellen.

De wetenschappers van PETA US wezen erop dat talloze regeringen, waaronder die van de Europese Unie, de Verenigde Staten en Canada, deze test hebben geschrapt uit hun registratie-eisen voor pesticiden na besprekingen met PETA US, waardoor jaarlijks duizenden honden worden gespaard. Japan zal zich nu aansluiten bij de groeiende lijst van landen die de juiste beslissing hebben genomen voor honden en voor de wetenschap.

Wetenschappers van PETA US zijn ook in contact met regelgevende instanties in andere delen van de wereld om hen aan te moedigen dit voorbeeld te volgen en te werken aan het beëindigen van alle pesticidetesten op honden en alle andere dieren. Jouw hulp zal een wereld dichterbij brengen waarin alle dieren als individuen worden beschouwd, niet als gereedschap voor laboratoria, en waarin we terugkijken op chemische tests op levende, ademende wezens als onderdeel van een pijnlijk, duister verleden.

Geschreven door Jessica Sandler