OVERWINNING: Barbaars ‘Toro de la Vega’ festival is eindelijk verbannen!

Geplaatst op door PETA Nederland

We hebben fantastisch nieuws ontvangen – een verschrikkelijk jaarlijks ‘festival’, waarbij mannen te voet en te paard een jonge stier achternazitten en neersteken, is zojuist verbannen door de regionale regering in Spanje.

beef-486815_1920

Het Toro de la Vega ‘festival’ heeft tot op heden iedere September in de regio van Castilla y Léon, Spanje plaatsgevonden. Het evenement houdt in dat een jonge stier door de straten van Tordesillas gejaagd wordt en wordt neergestoken met darts en speren tot hij bloedt en kreupel is.

Zijn staart wordt vervolgens afgesneden terwijl hij nog in leven is. Wanneer hij overlijdt aan zijn verwondingen wordt degene die hem uiteindelijk het leven heeft ontnomen beloond met een ceremoniële speer en een medaille door de gemeente.

Tienduizenden meelevende supporters van PETA’s internationale zusterorganisaties en de lokale Spaanse groepen zoals PACMA, hebben jarenlang tegen deze wreedheid geprotesteerd. Eindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen! Bedankt dat u op welke manier dan ook bent opgekomen en zich heeft uitgesproken tegen deze vorm van wreedheid.

Deze overwinning maakt onderdeel uit van een grotere beweging binnen Spanje, nu dat steeds meer mensen zich tegen evenementen als stierenvechten en stierenrennen uitspreken. Tot op heden hebben meer dan 100 dorpen deze evenementen verbannen. Het tij is aan het keren tegen deze zogenaamde ‘tradities’ en met uw hulp kunnen we blijven vechten tot geen enkel dier een langzame en pijnlijke dood hoeft te sterven in de naam van vermaak.

Deze overwinning is uiteraard reden voor blijdschap, maar duizenden andere stieren worden nog steeds gebruikt in wrede ‘gevechten’. Teken alstublieft de petitie zodat we ook aan deze wreedheid een eind kunnen brengen.