OVERWINNING: Volkswagen stopt met niet-verplichte dierproeven!

Geplaatst op door Debra Wolford

Vijf maanden nadat bekend werd gemaakt dat autofabrikant Volkswagen (VW) een experiment had gefinancierd waarin makaken werden opgesloten in een ruimte en vier uur lang gedwongen werden om dieseluitlaatgassen van een oude pick-up en een VW Kever in te ademen, informeerde het bedrijf PETA Duitsland dat het geen tests meer op dieren zal uitvoeren tenzij dit wettelijk verplicht is. Deze beslissing volgt op protesten van PETA Duitsland bij het hoofdkantoor van het bedrijf en e-mails van meer dan 160.000 medestanders van PETA en onze internationale zusterorganisaties.

Het inhalatie-experiment werd uitgevoerd in het Lovelace Respiratory Research Institute (LRRI), een contractlaboratorium in Albuquerque, New Mexico, dat berucht is om zijn chronische schendingen van dierenwelzijnswetten. De weigering van VW om toe te zeggen alleen niet-dierlijke proefmethoden te gebruiken leidde snel tot wijdverspreide publieke afkeuring. Bij een demonstratie buiten het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf in Wolfsburg, Duitsland, was een bebloed VW-logo te zien en een demonstrant gekleed in een apenkostuum die gedwongen werd om uitlaatgassen in te ademen. Andere demonstranten hielden borden vast met daarop afbeeldingen van apen en de woorden “Doe ons geen pijn”. De Duitse beroemdheden Martin Brambach en Christine Sommer schreven aan VW om hun “gevoel van verraad” te uiten over de weigering om een beleid tegen het uitvoeren van niet-verplichte experimenten op dieren in te voeren.

Volkswagen heeft de juiste keuze gemaakt door te beloven geen dierproeven uit te voeren die niet relevant zijn voor de gezondheid van de mens en niet wettelijk verplicht zijn. PETA roept autofabrikanten die nog steeds op dieren testen op om het voorbeeld van VW te volgen door in plaats daarvan moderne en humane diervrije onderzoeksmethoden te omarmen.

Nadat de apen in het LRRI gedwongen werden om auto-uitlaatgassen in te ademen, werd via hun neus of mond een buis in hun luchtpijp geduwd om longweefsel te verzamelen. Apen, inclusief de individuen die werden uitgebuit in de experimenten van VW, zijn zeer intelligente dieren die ingewikkelde sociale banden vormen, een grote verscheidenheid aan emoties ervaren en net zo kunnen lijden als mensen dat kunnen. Ze verdienen het om gerespecteerd te worden en in de natuur te worden gelaten, niet om te worden gefokt voor experimenten of in hun thuis in het wild te worden gevangen, internationaal te worden verscheept, opgesloten te worden in ruimtes, en gedwongen te worden om dieseldampen te inhaleren.

Bedankt aan iedereen die zich bij de campagne heeft aangesloten om VW op te roepen om een einde te maken aan de wrede tests. Ga naar het actiecentrum voor meer manieren om dieren te helpen: