Zee van naakte, rood gesluierde activisten protesteren tegen de sadistische stierengevechten in Pamplona

Geplaatst op door Chelsea Munro

Voorafgaand aan de stierenrennen op het San Fermín festival verzamelden tientallen dierenactivisten van PETA en de Spaanse dierenbeschermingsgroep AnimaNaturalis zich in het hart van Pamplona, Spanje. Getooid met weinig meer dan “hoorns” en rode sluiers, drongen de demonstranten erop aan dat de stad een einde maakt aan de bloederige stierengevechten.

De activisten herdachten de dieren die elk jaar in de arena de dood tegemoet worden gejaagd en riepen op om een einde te maken aan dit jaarlijkse bloedvergiet.

Wat is er mis met stierenrennen?

Elk jaar moeten stieren door de smalle straatjes van Pamplona klauteren om te ontsnappen aan de menigte toeristen. Ze verwonden zichzelf vaak als ze uitglijden op het geplaveide pad of tegen muren botsen in een poging aan de menigte te ontsnappen.

Deze stieren hebben tot nu toe weinig contact gehad met mensen en om plotseling tussen deze horde te worden geduwd is beangstigend en overweldigend.

Veel mensen die zich laten verleiden tot het bijwonen van dit wrede spektakel realiseren zich niet dat dezelfde stieren die ze door de straten achtervolgen later op de dag in de arena worden afgeslacht.

Mannen beschimpen en steken elke stier met een lans en meerdere harpoenachtige banderillas. Als een stier te zwak wordt om zichzelf te verdedigen, steekt de matador het uitgeputte dier neer met een zwaard.

Na de rituele executie kan de matador het oor of de staart van de stier afsnijden om als zieke trofee te houden.

Tras Los Muros

Marteling, geen traditie

Meer dan 125 Spaanse steden hebben het martelen en afslachten van stieren voor amusement afgewezen, maar in Pamplona gaat dit wrede spektakel gewoon door.

PETA UK heeft de burgemeester van Pamplona eerder €298.000 aangeboden om de stierenrennen te annuleren – een aanbod dat nog steeds geldt.

Stierengevechten moeten, net als gladiatorengevechten of openbare executies, naar de geschiedenisboeken worden verwezen. Neem alsjeblieft actie om deze barbaarse slachting nu te helpen beëindigen: