Paul McCartney zegt: ‘Come together’ op weg naar een verbod op dierproeven

Geplaatst op door Dan Howe

Paul McCartney, die al heel lang dierenvriend is, zet zich in voor het Europees Burgerinitiatief ‘Red dierproefvrije cosmetica’.

We dachten allemaal dat de strijd gestreden was en dat cosmeticaproeven op dieren in Europa tot het verleden behoorden, maar dat is helaas niet het geval. Het Europees Agentschap voor chemische stoffen blijft het gebruik van duizenden konijnen, ratten, vissen en andere dieren eisen bij het testen van cosmetica-ingrediënten. Maar je kunt helpen hier een einde aan te maken. Geen enkel dier mag lijden voor schoonheid, dus als je EU-burger bent, ga dan naar savecrueltyfree.eu en onderteken het Europees burgerinitiatief om het verbod te beschermen. Het ondertekenen van de petitie duurt slechts een minuut – en het zal levens helpen redden. – Paul McCartney

De campagne die is opgezet door PETA-entiteiten over de hele wereld, evenals Dove, The Body Shop en meer dan 100 dierenbeschermingsorganisaties, roept de Europese Unie (EU) op haar verbod op dierproeven voor cosmetica te handhaven en aan te scherpen.

Dieren worden nog steeds gekweld in EU-laboratoria

Zoals McCartney aangeeft, worden er nog steeds duizenden dieren gedwongen cosmetica-ingrediënten van in te ademen of in te nemen. Hoewel deze proeven volledig vermijdbaar zijn, worden ze door het Europees agentschap voor chemische stoffen verplicht gesteld voor ingrediënten die al jaren veilig worden gebruikt.

Dit betekent dat het verbod op dierproeven van de EU – dat wereldwijd een precedent heeft geschapen – wordt bedreigd.

De ingrediënten die extra moeten worden getest, worden wereldwijd op de markt gebracht. Als we nu niets doen, zal ons recht om dierproefvrije producten te kopen dus worden aangetast, waar we ook wonen. Neem jij even de tijd om vandaag nog actie te ondernemen?

Sluit je aan bij Paul McCartney! Kom nu in actie om dierproefvrije cosmetica te redden

Dieren hebben een miljoen EU-burgers nodig – ongeacht waar ze wonen – die het initiatief steunen. Elke handtekening telt!

Ben jij EU-burger? Teken dan nu: