PETA bekroont de Bijenkorf voor het verbod van het warenhuis op bont, exotische huiden, mohair en angora

Geplaatst op door Debra Wolford

Een Fashion award voor meest vooruitstrevende warenhuis van PETA is op weg naar warenhuisketen de Bijenkorf voor het verbieden van alle producten gemaakt van de huid van exotische dieren zoals struisvogels, krokodillen, slangen, alligators en hagedissen. De Bijenkorf had eerder al een verbod ingesteld op de verkoop van angora, mohair en bont.

“De Bijenkorf werkt al jaren aan de verbetering van de omstandigheden rondom dierenwelzijn in de productieketen en in ons bedrijf”, zegt Justin Pariag, Head of Sustainable Business bij de Bijenkorf. “Wij zijn blij met de erkenning van PETA en de PETA Fashion Award voor meest vooruitstrevende warenhuis.”

Elke tas, riem of schoen gemaakt van exotische huiden is afkomstig van een gevoelig levend wezen dat in een smerige put is gepropt en in stukken is gehakt terwijl het dier nog leefde of op de kop in een verdovingsapparaat is gezet voordat het dier de keel werd doorgesneden en werd geplukt.

PETA heeft de afschuwelijke omstandigheden blootgelegd waarin alligators en krokodillen worden grootgebracht en gedood voor ‘luxe’ tassen en horlogebandjes. Alligators op een fokkerij in Texas, VS, werden in stinkend water gehouden in vochtige, donkere schuren voordat hun nek werd opengesneden en er metalen staven in hun hoofd werden geduwd in een poging hun hersens op tilt te doen slaan, vaak terwijl ze volledig bij bewustzijn waren.

De Bijenkorf sluit zich aan bij andere internationale warenhuizen zoals Selfridges en modemerken zoals Mango, Victoria Beckham en Chanel door te weigeren met exotische huiden te werken.

Wat je kunt doen

Koop nooit artikelen gemaakt van de huid van exotische dieren – kies in plaats daarvan voor nep-slang, imitatiekrokodil en andere vegan stoffen.

Kom ook op voor dieren die worden uitgebuit en voor hun huid worden geslacht – vraag Hermès en LVMH, eigenaar van Louis Vuitton, om te stoppen met de verkoop van artikelen gemaakt van exotische huiden: