PETA deelt heerlijke vegan oliebollen uit aan winkelpubliek in Nijmegen

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA-aanhangers spoorden de inwoners van Nijmegen aan om de kerstgedachte van vrede en welwillendheid met iedereen te delen door dieren met Kerstmis van hun bord te laten. Gekleed in vegan kersttruien deelden ze aan mensen die kerstinkopen deden heerlijke zuivelvrije oliebollen uit, een smakelijk alternatief voor de klassieke winterlekkernij, om te bewijzen dat vegan opties zowel heerlijk als medelevend zijn.

Als je de PETA-actie hebt gemist maar ook graag vegan oliebollen wilt proberen, ga dan naar de oliebollenstand van attractiebedrijf Verwijk op de markt in Vredenburg, Utrecht. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Waarom je zuivel links moet laten liggen

Op melkveebedrijven worden koeien met geweld zwanger gemaakt via kunstmatige inseminatie, alleen maar zodat hun geliefde kalveren bij hen weg kunnen worden gehaald en de melk die de natuur voor hun baby’s heeft bedoeld in plaats daarvan door de mens kan worden geconsumeerd. Zowel moederkoeien als hun kalveren raken emotioneel getraumatiseerd wanneer ze van elkaar gescheiden worden. Dagenlang huilen de moeders wanhopig en schreeuwen de kalveren van angst – allemaal voor niets.

Dankzij de vele plantaardige melksoorten die beschikbaar zijn, is het makkelijker dan ooit om van de feestdagen te genieten met al het lekkers dat je gewend bent – maar dan zonder de wreedheid. Al je favoriete feestelijke lekkernijen kunnen worden klaargemaakt zonder dierlijke producten: