PETA dringt er bij de Paus op aan de schandelijke banden van de Katholieke Kerk met het stierenvechten te verbreken.

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Elk jaar worden tijdens katholieke feesten duizenden stieren genadeloos gemarteld en gedood. In plaats van de leer van Christus over liefde en barmhartigheid hoog te houden, steunt de Katholieke Kerk deze sadistische spektakels actief. Nu vele landen deze zieke vorm van “entertainment” wijselijk verbieden, moet Paus Franciscus deze bloedsport onmiddellijk veroordelen en de schandelijke banden van de Katholieke Kerk met het stierenvechten verbreken. Hier zijn onze laatste campagne-updates:

Update (25 januari 2024): Activisten verstoren gebedsdienst, smeken Paus Franciscus om stierengevechten te veroordelen.
PETA-activisten verstoorden een gebedsdienst in de Basiliek van Sint Paulus buiten de muren in Rome die werd bijgewoond door Paus Franciscus. Ze smeekten Zijne Heiligheid om de banden van de Katholieke Kerk met het stierenvechten te verbreken en de verachtelijke bloedsport te veroordelen.

Update (15 december 2023): Paus Franciscus ontvangt gruwelijk cadeau van Daniela Martani en PETA
Zangeres en tv-persoonlijkheid Daniela Martani leverde een gruwelijk cadeau aan het Vaticaan voor de 87e verjaardag van Paus Franciscus. Met dank aan PETA werd een fles “bloed” naar Zijne Heiligheid gestuurd. Op de fles staat een dringende oproep aan de katholieke kerk om de banden met het stierenvechten te verbreken: “De kerk heeft stierenbloed aan haar handen: Verwerp het stierenvechten!”

21 oktober 2023: Italiaanse actrice Loredana Cannata smeekt Paus banden met stierenvechten te verbreken.
Terwijl prominente katholieken bijeenkwamen in het Vaticaan voor de Synode over Synodaliteit, sloot actrice Loredana Cannata zich aan bij PETA-aanhangers die in de buurt demonstreerden verkleed als “bebloede stieren” met banderillas die uit hun ruggen staken.

5 Oktober 2023: Katholieke priesters vragen Paus Franciscus om banden kerk met stierenvechten te verbreken.
Drie katholieke priesters uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada hebben zich aangesloten bij PETA en er bij Paus Franciscus op aangedrongen de banden van de Rooms-Katholieke kerk met het stierenvechten te verbreken.

De priesters hebben een brief geschreven aan Zijne Heiligheid waarin ze erop wijzen dat het “martelen en gewelddadig afslachten” van stieren in strijd is met de leer van Christus en met de principes van barmhartigheid en respect van de Paus zelf.

23 Oktober 2023: ‘Reuzennonnen’ roepen paus Franciscus op de banden van de kerk met het stierenvechten te verbreken.
PETA-aanhangers – gezeten op stelten en verkleed als nonnen – sloten zich vandaag tijdens het bezoek van Paus Franciscus in Marseille aan bij de dierenbeschermingsgroep Catholic Concern for Animals en drongen er bij hem op aan om het wrede martelen van stieren publiekelijk te veroordelen.

28 juli 2023: Vaticaan protest dringt er bij Paus op aan stierenvechten af te keuren.
Om PETA’s campagne te lanceren, sloot de Italiaanse zangeres en tv-persoonlijkheid Daniela Martani zich buiten Vaticaanstad aan bij PETA-supporters, samen met lokale dierenbeschermingsgroepen ENPA en Animalisti Italiani.

Stieren martelen is alles behalve Christelijk
Het stierenvechten – een geritualiseerde slachting – kan niet verder afstaan van de leer van Christus over liefde en barmhartigheid voor elk levend wezen. De Bijbel vraagt ons om medelevend te zijn met al Gods scheppingen, maar toch worden er stieren gemarteld in naam van de heiligen.

Zijne Heiligheid Paus Francsicus schreef in zijn encycliek Laudato Si’ dat “elke daad van wreedheid jegens welk schepsel dan ook in strijd is met de menselijke waardigheid.” Al in de 16e eeuw verbood de nu heilig verklaarde Paus Sint Pius V stierengevechten omdat ze “wreed” zijn en in strijd met de “christelijke vroomheid en naastenliefde”. Dit verbod, dat priesters en andere geestelijken verbiedt om stierengevechten bij te wonen en dat dergelijke evenementen verbiedt op religieuze feestdagen, is technisch gezien nog steeds van kracht. Echter, omdat de kerk dit verbod niet heeft gehandhaafd, kunnen katholieke priesters religieuze ceremonies in arena’s bijwonen en zelfs stierenvechters bedienen in kapellen die in arena’s zijn gebouwd.

Bloedbaden en rituele executies
Tijdens deze bloedige executies worden de stieren gekweld en gestoken met speren en banderillas totdat ze zwak en weerloos zijn. Dan steekt een matador het dier neer met een zwaard. Vaak verdrinkt de stier in zijn eigen bloed wanneer zijn longen worden doorboord in plaats van zijn hart. Tenslotte wordt een mes gebruikt om het ruggenmerg van de stier door te snijden en wordt hij weggesleept – net als een andere stier de ring in wordt gedwongen om hetzelfde lot te ondergaan.

Kom in actie voor stieren
Paus Franciscus wordt alom geprezen om zijn goedheid voor dieren, dus PETA roept hem op om stelling te nemen tegen deze afschuwelijke spektakels en de 1 miljard katholieken over de hele wereld te laten weten dat stierengevechten tegen de christelijke deugden ingaan.

Teken alsjeblieft onze petitie aan Paus Franciscus om hem aan te sporen de wreedheid van stierenvechtspektakels publiekelijk aan de kaak te stellen in naam van de kerk: