PETA geeft award aan Rabobank voor hun weigering om met pelsdierfokkerijen te werken

Geplaatst op door Debra Wolford

Geweldig nieuws! Financiële reus Rabobank heeft een beleid aangenomen om leningen aan bontbedrijven te weigeren en wint daarmee PETA’s Compassionate Business Award.

Reeds eerder weigerde de bank andere onethische praktijken te ondersteunen, zoals de productie van angora-wol en foie gras, en het klonen van dieren voor onderzoek. Het nieuwe duurzaamheidsbeleid van de bank claimt dat het geen “nieuwe klanten zal aannemen die betrokken zijn bij bontindustrieën of bestaande relaties zal verdiepen met klanten die betrokken zijn bij bontactiviteiten”. Aangezien de Rabobank momenteel de grootste financier van de bontindustrie hier in Nederland is, is dit een serieuze tegenslag voor de pelsdierhouderij in het land – en een grote overwinning voor dieren.

De beslissing van Rabobank sluit aan bij de tijd. De Nederlandse regering heeft besloten om te beginnen met de geleidelijke afschaffing van nertsenfokkerijen en is van plan om de pelsdierhouderij in Nederland voor 2024 te beëindigen.

Op pelsdierfokkerijen over de hele wereld brengen nieuwsgierige dieren die normaal vrij rondlopen, zoals vossen, nertsen en chinchilla’s, hun hele leven door in kleine, smerige draadgazen kooien en worden ze vaak gedood door elektrocutie, het breken van de nek of door vergiftiging. Vanwege de wreedheid die gepaard gaat met de productie van bont, hebben recentelijk luxueuze modemerken zoals Armani, Gucci, Michael Kors en Versace een bontvrij beleid ingevoerd.

Wat kan jij doen?

Volg het voorbeeld van de Rabobank en weiger de bontindustrie te ondersteunen. Koop, draag of gebruik nooit artikelen gemaakt met bont. Bezoek onze ‘PETA-Approved Vegan’ pagina voor meer informatie over het vinden van modieuze diervrije merken en producten: