PETA International Science Consortium wint prijs voor het reduceren van dierengebruik in chemische experimenten

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

In november 2015 beloonde Lush Cosmetics het PETA International Science Consortium met €34.000 en de prestigieuze Lush Prize Training Award.

Het Science Consortium ontving de award vanwege haar veelzijdige werk om bedrijven en toezichthouders te voorzien van educatieve hulpverlening door het organiseren van webinars, het opzetten van face-to-face trainingen, en het ontwikkelen van educatieve naslagwerken om de acceptatie en toepassing van methoden zonder dierproeven voor regelgevende doeleinden te bevorderen.

Lush-Prize-2015-Award-770x488

Zo organiseerde het Science Consortium een zeer succesvolle gratis serie webinars met praktische informatie over het opnemen van methoden waarbij geen dieren gebruikt in teststrategieën. De webinars bereikten duizenden wetenschappers, bedrijfsvertegenwoordigers en toezichthouders toen ze live uitgezonden werden en nog een groter aantal online toeschouwers. Het Science Consortium werkt vaak samen met de wetenschappelijke gemeenschap en heeft in het verleden onderwijs geïnitieerd voor het gebruiken van in vitro methoden binnen het US Environmental Protection Agency. Door middel van haar website, het publiceren van wetenschappelijke artikelen en het geven van presentaties op internationale conferenties en workshops heeft het Science Consortium gezorgd voor gedegen leidraad en manieren om dierproeven te vermijden.

Dr. Gilly Stoddart, adjunct directeur van het Science Consortium, nam de award en de prijs van €35.000 namens het Science Consortitum in ontvangst. Ze zei het volgende:

Uit onderzoeksrapporten blijkt dat bedrijven en toezichthouders er niet alles aan doen om ervoor te zorgen dat dierproeven alleen gebruikt worden als laatste redmiddel. Het is van uiterst belang dat toezichthouders, bedrijfsvertegenwoordigers en afnemers voldoende ingelicht worden over het royale aanbod van de afwisselende testmethoden die geen dieren nodig hebben en gebruikt kunnen worden om te voldoen aan reglementaire bepalingen, en het PETA International Science Consortium vervult die cruciale behoefte.

Lush-Prize-Winner

Het Science Consortium is vereerd dat haar werk is erkend met deze prestigieuze prijs.

Bezoek PISCLtd.org.uk of LushPrize.org voor meer informatie over dierproeven of maak een donatie over om PETA’s werk voor alle dieren te steunen.