PETA schrijft brief aan Mark Rutte: Koeien zijn geen politieke schaakstukken

Geplaatst op door PETA Nederland

Naar aanleiding van berichten in de media over de 40 Holstein Friesian koeien die, als onderdeel van de aanhoudende politieke rel, door Turkije zijn teruggestuurd naar Nederland, hebben we een dringende brief gestuurd naar premier Rutte om hem te verzoeken de dieren uit de politieke situatie te houden en hen in plaats daarvan naar een opvangcentrum te sturen.

Koeien zijn zich niet bewust van een bepaalde nationaliteit en zouden dus niet mogen worden ingezet als een pion in deze politieke schaakwedstrijd. Wij hebben onze hulp aangeboden zodat iedere koe met pensioen kan gaan, en niet op een boerderij waar hun kinderen waarschijnlijk van hen worden afgenomen, maar in een degelijk opvangcentrum waar hen de uiteindelijke horror van het slachthuis wordt bespaard.

Koeien lijden enorm in de intensieve vee- en zuivelindustrie, voordat ze in vrachtwagens worden geladen en naar het slachthuis worden gebracht. Kalfjes worden enkele uren na hun geboorte weggerukt van hun moeders en worden gecastreerd en gemerkt zonder verdoving. In het slachthuis worden ze in hun hoofd geschoten, opgehangen aan een enkel been, wordt hun keel doorgesneden en hun huid eraf gerukt – vaak wanneer ze nog bij bewustzijn zijn.


Of er nou een politiek conflict is of niet, koeien zijn zachtaardige, lieve wezens die pijn voelen net als wij. Overweeg alstublieft on veganist te worden om dierenleed te helpen voorkomen. Door het aannemen van een wreedheidvrije levensstijl zult u niet alleen dieren helpen, maar ook uw eigen gezondheid en het milieu. Download het gratis veganistisch starterspakket hieronder en we helpen u op weg!