PETA UK doneert bontjassen aan vluchtelingen in uiterste nood

Geplaatst op door Yvonne Lemmen

Afgelopen winter heeft PETA UK bontjassen verstuurd om vluchtelingen te helpen tegen de vrieskou in Syrië en Calais, Frankrijk.

Fur-Coat-Donation-3-small-min

Aan het begin van afgelopen winter heeft PETA UK bontjassen verstuurd om vluchtelingen te helpen tegen de vrieskou in Syrië en Calais, Frankrijk. Daarnaast werden er ook gewone jassen, schoenen en laarzen verstuurd. De jassen zijn geschonken door meelevende mensen die ervoor hebben gekozen om de wreed geproduceerde items uit hun garderobe te verwijderen, met behulp van het bont-donatieprogramma van PETA UK. De nertsen, konijnen, honden en andere dieren die zijn gedood en van wie de vacht van hun lichaam is gerukt, kunnen niet teruggebracht worden. Maar hun pelzen kunnen wel hulp bieden aan vluchtelingen die met alle macht proberen te overleven.

Als vluchtelingen de barre winterse omstandigheden doorbrengen zonder onderdak, lopen ze kans op het ontwikkelen van aandoeningen zoals onderkoeling en longontsteking. Omdat ze dergelijke wanhopige toestanden tegemoet gaan, zijn ze waarschijnlijk de enige mensen die deze winter een excuus hebben om bont te dragen.

Dieren op pelsdierfokkerijen worden opgesloten in krappe en smerige kooien, voordat ze worden verdronken, geslagen, gewurgd, geëlektrocuteerd en zelfs levend gevild om bontjassen, kragen en manchetten te maken. U kunt in deze video, ingesproken door Paloma Faith, zelf zien hoe het leven eruit ziet voor dieren op pelsdierfokkerijen, hier in Europa en over de hele wereld – zelfs in landen die beweren dat ze hoge welzijnsnormen hebben.