Zou u dit kunnen verteren? PETA UK biedt mensen ‘hondenmelk’ aan

Geplaatst op door PETA Nederland

Toen deze Londenaren werd gevraagd om een nieuwe melk te proberen, boden ze met alle liefde hun lof voor het romige drankje, maar toen een schrikwekkend “feit” over de melk werd onthuld veranderde alles.

Mensen waren verafschuwd toen verteld werd dat het drankje (wat eigenlijk sojamelk was) van een hond afkwam. Maar als de gedachte van het drinken van hondenmelk u misselijk maakt, waarom zou u dan wel de melk van een anders dier drinken? Er is immers niets ‘normaal’ aan het kunstmatig insemineren van een koe en haar te dwingen om te bevallen, enkel om haar geliefde kalfje bij haar weg te halen zodat de melk die voor het kalf bedoeld is, door mensen kunnen worden geconsumeerd. Mensen zijn de enige soort op aarde die de melk van een ander dier drinken en het drinken van koeienmelk is niet natuurlijker voor ons dan het drinken van honden- of rattenmelk zou zijn.

Koeienmelk is voor kalfjes – het zorgt ervoor dat ze honderden kilo’s aankomen in slechts enkele maanden. Maar voor mensen is melk hoog in vet, is het een veelvoorkomende trigger voor allergieën en is het gelinkt aan vele ziekten.

De zuivelindustrie zorgt ook voor wreedheid naar dieren op grote schaal. Koeien op melkboerderijen, zelfs biologische, herleven jaar in, jaar uit de verschrikkelijke cyclus van zwangerschap en het verliezen van hun baby’s tot ze niet langer genoeg melk kunnen produceren om winstgevend te zijn. Op dat moment worden ze naar het slachthuis gestuurd.

Als de gedachte van het drinken van een koud glas hondenmelk u doet rillen, neem dan de realiteit van het drinken van koeienmelk in overweging en probeer veganistisch eten (en drinken!). Download PETA’s gratis kleurrijke veganistische starterspakket vol met recepten, tips om de overstap te maken en zo veel meer!