PETA US voegt Herbal Essences toe aan de ‘Beauty Without Bunnies’-lijst

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA US heet het beroemde merk Herbal Essences van Procter & Gamble van harte welkom op zijn lijst van bedrijven die nooit op dieren testen, waar dan ook ter wereld! Houd Herbal Essences-verpakkingen in de gaten – het proefdiervrije konijnenlogo van PETA US zal binnenkort op sommige daarvan verschijnen.

“De proefdiervrije certificering en het logo [van PETA US] bieden consumenten de zekerheid die ze zoeken wanneer ze hun shampoos en crèmespoelingen kiezen. We zijn er trots op dat we het strenge verificatieproces [van PETA US] hebben doorstaan om ons aan te sluiten bij hun vertrouwde lijst van proefdiervrije merken.”

– Lisa Jennings, Vice President, Global Herbal Essences

Door de jaren heen heeft Procter & Gamble een grote inzet getoond om het gebruik van dieren in testen waar en wanneer mogelijk te beëindigen en heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling en bevordering van proefdiervrije methoden.

Procter & Gamble’s inspanningen in samenwerking met het PETA International Science Consortium bestaan onder andere uit co-auteurschap van een verslag dat proefdiervrije benaderingen beschrijft voor het beoordelen van ademhalingstoxiciteit en deelname aan een consortium dat samenwerkt met de Amerikaanse Food and Drug Administration om wettelijke erkenning te verkrijgen voor niet-dierlijke proeven.

En hoewel Herbal Essences wordt verkocht in China, waar dierproeven voor veel producten worden vereist, heeft het merk binnen de Chinese regelgeving gewerkt om ervoor te zorgen dat dit nooit zal gebeuren.

Consumenten willen medelevende verandering

We hopen dat andere bedrijven de medelevende keuze van Procter & Gamble zullen volgen om dieren gruwelijke tests te besparen en dierproefvrij te worden.

Door alleen dierproefvrije producten te kopen, kun je gevoelige konijnen, cavia’s, muizen, ratten en andere dieren afschuwelijke experimenten, een leven lang lijden en de dood besparen. Hulp nodig om erachter te komen welke producten dierproefvrij zijn? We helpen je graag: