PETA verdubbelt beloning om knalvuurwerk-kattenmoordenaar te vinden in Ederveen

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Aangezien de persoon (personen) achter de dood van een kitten wiens lichaam verminkt werd gevonden in Ederveen nog niet is aangehouden, verdubbelt PETA haar beloningsaanbod in een dringende poging om informatie te verkrijgen die zal leiden tot een arrestatie en veroordeling. Naar verluidt was een deel van het lichaam van het acht weken oude diertje eraf geblazen en werden er resten van vuurwerk gevonden op en bij het stoffelijk overschot van de kitten. Een genereuze toezegging van medelevende supporters heeft PETA in staat gesteld om tot € 4.000 uit te betalen aan diegene die informatie kan verstrekken die de verantwoordelijken voor de rechter kan brengen.

De geschiedenis laat zien dat dierenmishandeling regelmatig voorkomt in de dossiers van serieverkrachters en –moordenaars. Zowel de Nederlandse seriemoordenaar Willem van Eijk als de meervoudige moordenaars Ted Bundy, Thomas Hamilon (het bloedbad in Dunblane), Jeffrey Dahmer, Ian Brady en Raoul Moat begonnen allemaal met het opzettelijk mishandelen van dieren.

Iedereen met informatie over de aanval in Ederveen wordt aangemoedigd contact op te nemen met de politie-eenheid Oost-Nederland via 0900 8844 met vermelding van zaak nummer PL0600-2023328987.