PETA’s verzoek aan H&M om leervrij te worden, is op weg naar de bestuurskamer

Geplaatst op door PETA Nederland

Eco-vriendelijk leer bestaat niet. Dat is het bericht dat PETA US meeneemt naar de jaarlijkse vergadering van H&M, waar een PETA-woordvoerder het bedrijf zal aansporen om zich toe te leggen om volledig leervrij te worden. Ieder item van leer in de schappen van H&M komt uit een industrie die gevoelige koeien verminkt en giftige chemicaliën in ons milieu pompt.

Terwijl H&M’s ‘Sustainability Vision and Strategy Report’ de toelegging op eco-vriendelijkheid van het bedrijf benadrukt, is de vee-industrie – waar de leerindustrie onderdeel van is – verantwoordelijk voor 51 procent van alle uitstoot van broeikasgassen. Het verwerken van dierenhuiden naar leer heeft 130 verschillende chemicaliën nodig, inclusief cyanide, en mensen die bij looierijen wonen en werken, lijden aan blootstelling aan deze giftige materialen. Leerproductie verspilt ook kostbare grondstoffen, waarvan 56.000 liter water per ton huiden.

Miljoenen koeien wiens huid tot leer wordt verwerkt, moeten staartknippen, onthoorning en castratie doorstaan – dit alles zonder pijnbestrijding.

De dieren worden in volle vrachtwagens geladen en naar slachthuizen getransporteerd door alle weersomstandigheden, waar ze afschuwelijke en vaak pijnlijke dood moeten verdragen. Een recentelijk PETA-exposé van de grootste leerverwerker ter wereld – waarvan H&M in het verleden aankopen deed – onthulde ook dat kalveren in het gezicht worden gebrandmerkt en dat zachtaardige koeien en stieren worden geëlektrocuteerd en worden geslagen.

Wat u kunt doen

PETA roept H&M op om beloften waar te maken dat ze een ethisch en duurzaam bedrijf zijn, door enkel het stijlvolle vegan leer, dat van hoge kwaliteit is en reeds in de schappen ligt, te verkopen. Miljoenen dieren lijden op dit moment in de leerindustrie en H&M heeft de verantwoordelijkheid om niet mee te doen aan wreedheid of de vernietigen van het milieu. Sluit u bij ons aan en spoor het bedrijf aan om te stoppen met de verkoop van leer.