Pink komt op voor schapen

Geplaatst op door Debra Wolford

De openhartige rockster en dierenrechtenactiviste Pink schuwt al lange tijd bont en kiest vaak alternatieven voor leer. Zij heeft zich nu bij PETA US’s campagne aangesloten om de afschuwelijke verborgen wreedheden in de wolindustrie aan het licht te brengen. Tussen haar tijd in de studio en het opvoeren van uitverkochte concerten, kwam Pink met PETA US samen om hun video in te spreken, waarin de bizarre wreedheden achter de massale Australische handel in merinoschapen aan het licht worden gebracht. Pink verklaart: “De wolhandel gebruikt zulke sadistische methodes, waardoor je overweegt je klerenkast van alle dierlijke producten te ontdoen.”

Net als de muziek van Pink is ook deze video indrukwekkend en ontroerend

In de schokkende video toont Pink de kijkers hoe schapen in de Australische wolindustrie lijden. Jaarlijks worden miljoenen lammetjes verminkt doordat – zonder enige verdoving – hele stukken vel en vlees rondom hun staart worden weggesneden. Deze methode staat ook wel bekend als ‘mulesing’ en wordt gebruikt ondanks het feit dat er diervriendelijke alternatieven beschikbaar zijn.

Ook beschrijft Pink de behandeling van schapen die, omdat zij niet genoeg wol meer produceren, over duizenden kilometers op overvolle schepen worden vervoerd in de zinderende hitte en vrieskou. Als ze aankomen op hun eindbestemming wordt hun keel doorgesneden, terwijl zij nog bij bewustzijn zijn, op smerige openluchtmarkten.

Meer informatie over het onderzoek van PETA US naar de wrede exporthandel in levende dieren is hier te vinden.