Populair plantaardig vleesmerk Beyond Meat komt naar Nederland!

Geplaatst op door Debra Wolford

Een van de grootste vleesimporteurs van Europa, Zandbergen World’s Finest Meat, heeft aangekondigd dat het Beyond Meat in Europa gaat vertegenwoordigen. Het bedrijf, gevestigd in Zoeterwoude, zal ten eerste in juli het paradepaardje, de Beyond Burger, in heel Europa introduceren.

A post shared by Beyond Meat (@beyondmeat) on

Beyond Meat heeft zowel vleeseters als vegans verleid met haar assortiment aan heerlijk vlees zonder wreedheid. Een van de meest populaire producten van het bedrijf, de Beyond Burger, die maar liefst 20 gram eiwit bevat, is vrij van hormonen en cholesterol en ‘bloedt’ tijdens het bakken. Het beste van alles is dat er geen dieren worden verminkt en gedood voor de burgers.

De oprichter van Beyond Meat, Ethan Brown, zegt: “Over mijn eigen overtuigingen wil ik duidelijk zijn. Ik geloof dat plantaardig vlees voordelen heeft voor de gezondheid van de mens … en het klimaat. … Deze positieve kwesties motiveren me sterk. Maar ik geloof ook in het derde aspect van deze kwestie: dieren waarderen hun leven net zo veel als wij, en op dat vlak hebben we onvervulde verplichtingen. Het zou onoprecht van me zijn om deze overtuiging te bagatelliseren toen ik deze nieuwe samenwerking begon.”

Het is geen verrassing dat Zandbergen World’s Finest Meat heeft geïnvesteerd in Beyond Meat, gezien de populariteit van vegan etenswaren. Een marktanalyse voorspelt dat de plantaardige vleesmarkt in 2020 US$ 5,17 miljard waard zal zijn. Beyond Meat is er startklaar voor om de mainstreamcultuur aan te gaan met zijn ongeëvenaarde plantaardige hamburgers, kip en rundergehakt. Mocht je dit nog niet hebben gedaan, trakteer jezelf dan op een van deze smakelijke producten, en beloof vegan te worden als je toch bezig bent!