Bryan Adams fotografeert Sadie Frost voor anti-bontadvertentie van PETA

Geplaatst op door PETA Nederland

Rocklegende Bryan Adams heeft mensen gefotografeerd als Koningin Elizabeth en Mickey Rourke, en zijn werk is gepubliceerd in magazines, waaronder Vanity FairHarper’s Bazaar, Jane en Interview. Nu werkt hij samen met PETA aan een nieuwe anti-bontadvertentie.

Sadie Frost, een actrice die mode-ontwerpster werd en mede-eigenaar is van de bontvrije kledinglijn Frost French, ging uit de kleren voor de advertentie, die gemaakt werd in de studio van Bryan’s Londense huis.

Sadie Frost PSA

PETA heeft naam gemaakt om de show te stelen tijdens de Londense Fashion Week. In eerdere jaren protesteerde PETA tegen ontwerpers die niet met hun tijd meegaan en nog steeds bont gebruiken, door de catwalk te verstoren en te zwaaien met “Fur Kills”-borden of door tv’s op hun lichaam te binden, die het publiek realistische videobeelden lieten zien van dieren die levend werden gestroopt voor hun vacht.

Nu speelt PETA zich opnieuw in de kijker. Dit keer door het lanceren van een nieuwe, sexy advertentiecampagne. “Als je echt van dieren houdt, dan doe je ze geen pijn”, verklaart Bryan. “Ik ben tegen bont en ieder gebruik van dierlijke producten. … Ik ben er niet voor om levende wezens te doden, of het nu zeehonden, koeien, honden of [andere dieren] zijn”. Sadie, die ook vegetariër is, zegt: “Ik gebruik geen bont in mijn collecties. Het is walgelijk en het doet me denken aan dood en bloed”. Bovendien zegt ze: “Dierenwreedheid is altijd uit de mode”.