SeaWorld beëindigd fokprogramma’s voor orka’s – maar niet snel genoeg

Geplaatst op door PETA Nederland

Vandaag heeft SeaWorld aangekondigd dat ze alle fokprogramma’s voor orka’s dit jaar zal beëindigen, wat betekent dat de huidige orka’s die nu nog vastzitten in het zeedierenpark de ‘laatste generatie’ zullen zijn die op deze manier gevangen worden gehouden.

orca-523067_1280

Dit is een grote stap voorwaarts voor zeezoogdieren waar uit blijkt dat, als het op vechten voor dieren aankomt, net als bij alle progressieve bewegingen, vasthoudendheid vruchten afwerpt.

PETA en onze internationale zusterorganisaties hebben hard campagne gevoerd hiervoor en nu is er een resultaat voor toekomstige generaties orka’s – maar vandaag is de dag om te stoppen met fokken, niet ergens later dit jaar. SeaWorld moet haar tanks openzetten naar de oceanen om de orka’s die nu gevangen zitten een kans te geven op een leven buiten de gevangenistanks.

Jarenlang heft SeaWorld dieren als slaaf behandeld in kleine tanks in zeedierenparken, waar ze gedwongen worden om zinlooze kunstjes uit te voeren voor “vermaak”. Het is een bedrijf gebouwd op het lijden van intelligente, sociale dieren die alles wordt ontzegd wat natuurlijk en belangrijk voor hen is. Met als resultaat dat dieren die gevangen worden gehouden door SeaWorld vaak vroegtijdig overlijden door stress en andere aan gevangenschap gerelateerde oorzaken.

Terwijl er een grote omslag gaande is in de publieke opinie die SeaWorld dwingt om sommige van haar praktijken te veranderen, blijft het een zeer onethisch en uitbuitend bedrijf. Als je naar Florida gaat, vermijd dan alstublieft deze dieren-mishandelende attractie en spreek reisbureaus die uitstapjes naar SeaWorld promoten aan.