Zangeres Shirley Manson pakt bonthandel aan in PETA-advertentie

Geplaatst op door PETA Nederland

Zowel in haar teksten als in haar leven staat Garbage-zangeres Shirley Manson bekend als een sterke, sexy vrouw die ferme uitspraken niet schuwt. Daarom heeft de prachtige, in Schotland geboren rockster toegestemd om door het oog van de camera consumenten te laten zien wat de mode-industrie verborgen wil houden: de bloedige, levenloze lichamen van dieren die verdronken zijn, doodgeslagen zijn, vergast, geëlektrocuteerd of zelfs levend gevild zijn voor hun bont. Met het bloedige lijk van een gevilde ‘vos’ in haar handen zegt Shirley in PETA’s nieuwe, confronterende anti-bont advertentie tegen bont-dragers: “Hier is de rest van uw bontjas”. Honderden exemplaren van de schokkende advertentie zijn overal door Edinburgh, Schotland, de geboortestad van Manson, opgehangen.

Shirley Manson PSA

“Ik voelde me vereerd toen PETA me vroeg voor deze specifieke campagne”, vertelt Shirley. “Ik had het gevoel dat ik hiermee de kans kreeg ook mijn stem te laten horen tegen de manier waarop dieren over de hele wereld door allerlei mensen behandeld kunnen worden.”

Shirley, die nu niet optreedt met Garbage, werkt momenteel aan haar eerste solo-album. Ze schaart zich in de rij van Pamela Anderson, Jamelia, PinkSadie Frost en Simon Cowell door als nieuwste ster te verschijnen in een in het oog springende anti-bont advertentie.

Wil je jouw steentje bijdragen om dieren op bontfokkerijen te helpen? Leg vandaag nog de Bontvrije Eed af!