‘Survival at Stake’ door PETA’s Poorva Joshipura is NU beschikbaar voor bestelling

Geplaatst op door Chelsea Munro

Survival at Stake: How Our Treatment of Animals is Key to Human Existence van PETA’s Poorva Joshipura is nu verkrijgbaar als voorbestelling. In het boek, dat een voorwoord bevat van actrice en Goodwill Ambassadeur van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties Dia Mirza, beschrijft Joshipura hoe belangrijke crises die ons vandaag de dag treffen – waaronder pandemieën, epidemieën, antibioticaresistentie, klimaatverandering en vervuiling – direct verband houden met onze behandeling van dieren en wat ieder van ons kan doen om deze zorgwekkende trends te veranderen. Bestel je exemplaar vandaag nog en deel het zeker met een vriend(in)!

Nu de wetenschap het bewustzijn, de intelligentie, de emotie en zelfs de moraliteit van dieren erkent, moeten we ons ook bewust worden van onze eigen morele verantwoordelijkheden ten opzichte van andere wezens. Maar er is nog een reden om over het welzijn van dieren na te denken: het is verweven met dat van ons.

In Survival at Stake, beargumenteert Joshipura hartstochtelijk dat mensen evolutionair veel meer op andere dieren lijken dan velen willen geloven. Ze onderzoekt hoe de jacht op wilde dieren leidt tot pandemieën en epidemieën die ons vervolgens schade toebrengen, hoe de productie van vlees bossen vernietigt en klimaatverandering veroorzaakt die de planeet vernietigt, hoe bloedsporten zowel mensen als dieren schaden, hoe de leerproductie het milieu en de menselijke gezondheid schaadt, hoe dierproeven vaak een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, hoe wreedheid jegens dieren leidt tot geweldsmisdrijven jegens mensen, en andere kwesties.

Joshipura is van mening dat als we het speciësisme – het geloof in de superioriteit van de mens – verwerpen en accepteren dat we ook dieren zijn, onherroepelijk verbonden met andere soorten, van de grootste olifant tot de kleinste bij, en een deel van de natuur, in plaats van er een dominante positie over in te nemen, we de nodige stappen kunnen zetten naar de verbetering van alle bewoners van de planeet.

Zie hier enkele reviews:

“Mededogen is goede economie, goede wetenschap, zelfs het beste wapen tegen klimaatverandering. Survival at Stake’ laat ons zien dat er hoop is voor de mens als we kunnen leren om andere soorten met respect en begrip te behandelen. ”
—Maneka Sanjay Gandhi, lid van het Indiase parlement

 

“Wat je ook denkt te weten over de acute noodsituatie in de wereld, dat weet je niet, nog niet de helft, totdat je tussen de kaften van dit boek leest. Tegelijkertijd verbaast, informeert en schokt de wereldwijde reikwijdte in combinatie met de angstaanjagende details. Als mensen hebben we niet het recht om onze planeet en al het leven erop te behandelen alsof het ons eigendom is dat we naar eigen goeddunken kunnen exploiteren. We zijn geen eigenaars, noch superieuren, maar bewaarders met plichten van zorg en respect. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, zul je niet langer stil kunnen zitten. Zwijgen en niets doen zijn geen opties als overleven op het spel staat. ”
—Michael Mansfield, advocaat, Britse raadsman van de koning

 

“Dierenwelzijn en menselijk welzijn zijn met elkaar verweven en Poorva maakt dat glashelder. Ze overtuigt ons ervan dat we het ons simpelweg niet kunnen veroorloven om onze ogen te blijven sluiten voor het lijden van dieren en de gevolgen die dit heeft voor de wereld die we met hen delen. Wees aardig en denk na over waar je eten vandaan komt – alles waar bloed, tranen en lijden aan te pas komt, hoort niet op ons bord. ”
—Mimi Chakraborty, acteur en lid van het Indiase parlement

 

“ ‘Survival at Stake’ is misschien wel het meest fascinerende en verontrustende boek dat je ooit zult lezen. Het volgt het pad dat ons HIV, COVID-19 en andere dodelijke ziektes heeft gebracht en laat precies zien hoe we ons kunnen beschermen tegen toekomstige bedreigingen. Het is meer dan een wake-up call, het is een alarmbel voor milieu- en gezondheidsrisico’s, samen met een goed uitgestippelde ontsnappingsroute. Het echte geschenk van dit boek is zijn optimisme. Het laat zien dat de stappen die onze gezondheid beschermen en de stappen die onze planeet en de dieren waarmee we deze delen beschermen, een en dezelfde zijn. ”
—Dr Neal D. Barnard, voorzitter, Physicians Committee for Responsible Medicine, Washington DC

 

Opties om vooraf te bestellen zijn: