Tattoolegende Henk Schiffmacher zegt “Ink, Not Mink” in nieuwe PETA-advertentie

Geplaatst op door PETA Nederland

De wereldberoemde tattookunstenaar Henk Schiffmacher heeft veel grote rockers getatoeëerd, van Kurt Cobain en Robbie Williams tot de leden van de Foo Fighters en de Red Hot Chili Peppers. Maar er is één ding wat hij niet op iemands huid kan aanzien: bont.

Om zijn mening over het voetlicht te brengen heeft Henk, inktpistool in de hand, besloten om te poseren voor de nieuwste PETA-poster in de Ink, Not Mink advertentieserie. De advertentie werd door de befaamde fotograaf Rick Arnold geschoten in Schiffmacher & Veldhoen Tattooing, de beroemde Amsterdamse studio van Tycho Veldhoen en Henk’s dochter Morrison.

Henk Schiffmacher

Elk jaar opnieuw worden voor de bontindustrie wereldwijd miljoenen nertsen, vossen, wasbeertjes, honden en katten vergast, geëlektrocuteerd en zelfs levend gevild. In China, nu de grootste bontexporteur ter wereld, wordt bont vaak onjuist gelabeld, waardoor je niet weet of een jas gemaakt is van de vacht van een hond of van een kat. Als je bont draagt, is het dus niet te achterhalen wiens huid je draagt. Zelfs in Nederland worden op pelsdierfokkerijen nog steeds miljoenen nertsen vergast en dat enkel en alleen voor ‘mode’.

In een exclusief interview met PETA Nederland vertelt Henk dat hij de wreedheid van bont voor de eerste keer zag, toen hij jaren geleden undercoverfoto’s maakte in een Nederlandse bontfokkerij. “Ik heb het slachten van zilvervossen gezien met elektroden en het vergassen van nertsen en tonnen vol karkassen.” zegt hij. “En dat is geen prettig gezicht.”

Wil je jouw steentje bijdragen om dieren op bontfokkerijen te helpen? Leg vandaag nog de Bontvrije Eed af!