Tommy Hilfiger neemt afstand van bont

Geplaatst op door PETA Nederland

Tommy HilfigerStarmaxinc.com
Na maandenlang gesprekken te hebben gevoerd met PETA, sluit Tommy Hilfiger zich aan bij Calvin Klein, Ralph Lauren, H&M en anderen door geen bont meer te gebruiken in zijn collecties. De Tommy Hilfiger NV. heeft middels een verklaring het volgende aangekondigd: “Met onmiddellijke ingang stopt het bedrijf met het ontwikkelen van producten waar bont in wordt verwerkt en zullen alle reeds bestaande artikelen met bont geleidelijk uit de productie worden genomen door de levering van de 2008 lente collectie.” Fred Gehring, de algemeen directeur van de Tommy Hilfiger NV., vertelde het Amerikaans modevakblad Women’s Wear Daily dat “om te garanderen dat onze producten daadwerkelijk de integriteit hebben die we onze klanten beloven, hebben we besloten om volledig om te schakelen naar een beleid met nepbont.”

Op Europese en Amerikaanse pelsdierfokkerijen brengen dieren hun hele leven door in krappe vieze kooien. Ze lijden onder fysieke en mentale stress, om daarna gedood te worden door middel van vergiftiging, vergassing, anale elektrocutie of het breken van hun nek. China, waar geen enkele wet bescherming biedt aan dieren op fokkerijen, is nu ’s werelds grootste producent van bont en produceert meer dan alle andere landen bij elkaar. Op de pelsdierfokkerijen in China worden honden en katten in slappe draadgazen kooitjes gepropt, op de grond gegooid en levend gevild voor hun vacht, dat vaak onjuist wordt gelabeld als bont van andere diersoorten. Het bontvrije beleid van Tommy zal ontelbaar veel dieren redden van een lot als fashion victim.

Stella McCartney, H&M, Vivienne Westwood, Zara en C&A zijn slechts enkele van de vele ontwerpers en modehuizen die een bontvrij beleid hebben. Ook het Italiaanse modehuis Prada heeft, na twee gesprekken met PETA, voor het eerst sinds jaren geen echt bont meer gebruikt in hun herfst/winter collectie. Dit staat haaks tegenover de collectie van vorig jaar, waar ontzettend veel vossenbont en ander bont in was verwerkt.

Wat jij kunt doen

  • Kom op voor dieren in pelsdierfokkerijen door geen bont meer te dragen. Teken vandaag nog PETA’s bontvrije belofte!
  • Als je iemand kent die nog steeds bont draagt, vraag hem of haar dan om deze video-opname te bekijken.