Vegan atleet uitgeroepen tot ‘fitste man van Nederland’

Geplaatst op door Debra Wolford

De 23-jarige Jeremy Reijnders is het perfecte bewijs dat je fit kunt worden zonder vlees. Jeremy, sinds 2015 vegan, heeft hier in Nederland de CrossFit Games Open gewonnen en zich daarmee gekwalificeerd voor de Regional CrossFit Games-competitie in Berlijn.

Nadat Jeremy de documentaire Forks over knives had gezien en te weten was gekomen dat het eten van dierlijke voedingsmiddelen niet gezond is, deed hij onderzoek en besloot hij om vlees, eieren en zuivel-‘producten’ volledig uit zijn dieet te schrappen.

In een interview met Lisa goes vegan legde Jeremy uit: “Ik wilde niet langer meer bijdragen aan het leed dat kwam kijken bij het produceren en gebruiken van dierlijke producten. Dat was dus het moment dat ik overstapte op een volledige veganistisch voedingspatroon .”

Naast dat hij meedoet aan competities, is Jeremy ook coach en personal trainer bij de VondelGym in Amsterdam en deelt hij graag zijn tips over plantaardig eten.

Vegan worden bespaart dieren in de hedendaagse intensieve vlees-, eier- en zuivelindustrieën enorm veel leed. Naast dat dieren worden gehouden in extreem krappe omstandigheden en in alle weersomstandigheden worden getransporteerd, snijden werknemers in deze industrieën routinematig de kelen van levende kippen door, hakken ze de staarten en testikels van biggen af zonder pijnstillers en halen ze kalveren kort na de geboorte weg bij hun moeders. Vegan eten helpt ook menselijk leed voorkomen, omdat vegans minder kans lopen op hartziekten, beroertes, diabetes, kanker en obesitas dan vleeseters.

Probeer 30 dagen vegan te eten

Neem een beslissing waarmee je levens redt en waardoor je je beter voelt dan ooit. Spaar het milieu, voorkom dierenleed, verbeter je gezondheid en word fit –er zijn zoveel redenen om vegan te worden!