Vegan Power: Mr Universe is sterker zonder vlees

Geplaatst op door PETA Nederland

Mr Universe 2014, Barny du Plessis, poseert voor de camera in PETA UK’s  vegan advertentie over veganisme!

Print

Ooit geloofde Barny dat het eten van een grote hoeveelheid vlees en eieren de enige manier was om spieren op te bouwen. Maar een groeiende lijst van gezondheidsproblemen zorgde ervoor dat hij zijn dieet moest herzien en hij koos voor eiwitrijke veganistische maaltijden. Zijn gezondheid is sindsdien drastisch verbeterd en hij is nog nooit zo blij geweest met zijn lichaamsbouw. Hij doet nu wedstrijden op elite niveau als ’s werelds eerste professionele veganistische bodybuilder.

Tijdens de fotoshoot voor PETA UK’s advertentie vertelde hij hen meer over zijn beslissing om veganist te worden:

Van meer energie tot het verbeteren van zijn hersteltijd tussen trainingen, Barny heeft vele voordelen ondervonden die voortkomen uit het eten van een plantaardig voedingspatroon. Hij zegt:

Sinds ik veganist ben, is mijn training fantastisch. Ik voel me goed als ik wakker word, ik heb meer energie, mijn herstel is heel goed en ik heb geen pijntjes. Het beste van alles is dat ik niet langer bijdraag aan het lijden van dieren.

Als u ook spieren wilt opbouwen of u fitter en gezonder wilt voelen, is veganist worden een geweldig idee. Gemiddeld zijn veganisten slanker dan vleeseters en ze hebben minder kans kanker, hartklachten, beroertes en diabetes te ontwikkelen. En natuurlijk redden ze ook nog het leven van dieren met iedere maaltijd. Voor recepten, tips en advies, bestel ons gratis veganistisch starterspakket: