Vers van de pers: Michael Kors doet bont in de ban!

Geplaatst op door Debra Wolford

Afgelopen vrijdag, na een ontmoeting met PETA-officials, jarenlange meedogenloze publieke protesten door PETA en meer dan 150.000 e-mails van supporters zoals jij, heeft Michael Kors aangekondigd dat het bontvrij wordt! Het nieuwe beleid zal zowel betrekking hebben op het luxe modebedrijf als op de onlangs overgenomen Jimmy Choo-lijn. En hoewel de uitfasering pas eind 2018 definitief is, worden er tot die tijd geen bontstukken getoond in de modeshows van het merk – en, nog belangrijker, er worden geen dieren meer gedood voor hun vacht voor de kledinglijnen.

Dit is een geweldig kerstcadeau voor pelsdieren en volgt na vele jaren van protest tijdens Michael Kors modeshows en boetieks door PETA en andere dierenrechtengroepen.

In juni kapten demonstranten het praatje van de ontwerper in het Metropolitan Museum of Art in New York af, terwijl ze riepen: “Michael Kors heeft bloed aan zijn handen” en “Bont is geen mode!” En, met een levensgroot Michael Kors hoofd dragend en “bloedige” bontjassen achter zich aanslepend, protesteerde PETA’s “Magere Hein” voor de flagship store van de ontwerper tijdens de New York Fashion Week in februari.

In 2010 daalden PETA-aanhangers neer tijdens de San Francisco Ballet Auxiliary fondsenwerving show- waar Kors de eregast was- en hielden borden omhoog die hem ‘ontwerper van de dood’ verklaarden.

Kors’ distantiëring van bont is een hele evolutie: in zijn memoires, Committed, vertelt PETA’s Senior Vice President Dan Mathews dat Kors hem ooit vertelde: “Als mensen het willen kopen, zal ik alles ontwerpen.” Maar het is een teken aan de wand: de consument van vandaag wil niet langer de huiden van dieren kopen of dragen die gekooid werden en vervolgens geëlektrocuteerd of doodgeknuppeld. Michael Kors is de afgelopen maanden het derde luxe modemerk geweest die besefte dat bont een doodlopende weg is: dit najaar haalden zowel Gucci als BCBG Max Azria krantenkoppen over de hele wereld toen ze aankondigden dat ze bont in de ban deden.