Video: Oekraïne zegt dankjewel terwijl gewonde honden en katten worden behandeld in een nieuwe dierenkliniek.

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Bekijk dit prachtige bericht uit Kharkiv, Oekraïne.

Animal Rescue Kharkiv (ARK) haalt sinds het begin van de oorlog dieren uit beschoten gebouwen en redt in de steek gelaten honden en katten in het oosten van Oekraïne. Het biedt diergeneeskundige zorg, ook al zijn grote delen van de kliniek in puin gelegd door Russische raketten. Dankzij geweldige donateurs van het Global Compassion Fund kan het nu levensreddende zorg en onderdak bieden aan nog meer dieren in een nieuw herbouwde kliniek – vooral van vitaal belang nu de temperaturen in Oekraïne tot onder nul zijn gedaald! Bekijk hieronder hoe ARK een hartverwarmende, feestelijke duzhe dyakuyu (“dankjewel”) geeft.

PETA Duitsland en ARK evacueren dieren uit Oost-Oekraïne, op slechts een halve mijl van de Russische grens. Veel achtergelaten honden en katten hebben dringend behoefte aan voedsel en veterinaire zorg voor hun wonden, dingen die de “grondtroepen” van deze twee moedige groepen zullen blijven verstrekken zolang dat nodig is en tegen alle verwachtingen in.

Als je deze winter dieren over de hele wereld wilt helpen, doneer dan alsjeblieft vandaag nog aan het Global Compassion Fund.