Volkswagen’s nieuwe dieselschandaal

Geplaatst op door Debra Wolford

PETA Duitsland heeft een schepje bovenop de toenemende druk op Volkswagen gedaan nadat het bedrijf heeft geweigerd om alle dierproeven in het vervolg af te zweren.

Tijdens een demonstratie op het stadsplein in Wolfsburg, de thuisbasis van het hoofdkantoor van Volkswagen, lieten demonstranten de VW-werknemers en potentiële klanten zien wat dierproefnemers apen aan hebben gedaan tegen betaling van de autofabrikant.

Een ‘aap’ werd gedwongen uitlaatgassen van auto’s in te ademen, net zoals dierproefnemers – ingehuurd door Volkswagen – makaken dwongen om te doen in een wreed experiment, waarvan de resultaten door Volkswagen werden vervalst als onderdeel van hun dieselschandaal. Aan het einde van het experiment werd een buis door de luchtpijp van de apen geduwd, zodat onderzoekers weefselmonsters uit hun longen konden nemen. Niemand bespreekt wat er uiteindelijk met de apen is gebeurd.

Volkswagen heeft verklaringen afgegeven waarin het zich verontschuldigt voor de wrede en nutteloze tests. Maar toen PETA het bedrijf vroeg om toe te zeggen nooit meer dierenproeven uit te voeren, weigerde het.

Als Volkswagen zijn imago echt wil verbeteren, moeten zowel dierproeven als vervalste emissietests worden beëindigd.