VOORUITGANG: Gucci stopt met angorawol na PETA US-campagne

Geplaatst op door Debra Wolford

Het merk Gucci, dat net bontvrij is geworden, heeft besloten om ook geen artikelen meer te verkopen die gemaakt zijn van vacht die bij levende konijnen wordt uitgerukt.

Nadat PETA US contact opnam met Gucci, dat in 2017 bontvrij is geworden na meer dan 20 jaar protesten van PETA US, is het merk gestopt met het gebruik van angorawol. Dat besluit volgde op een onthullende reportage van PETA waarin werd blootgelegd dat de vacht van levende konijnen op angorafokkerijen wordt uitgerukt terwijl de dieren schreeuwen van de pijn.

De meeste konijnen die voor angora worden gebruikt, worden over planken uitgerekt en hun vacht wordt uit hun huid gerukt. Anderen worden vastgebonden voordat hun vacht wordt geknipt of geschoren, en hun gevoelig huid wordt opengesneden door de scherpe gereedschappen terwijl ze wanhopig worstelen om te ontsnappen. Ze moeten deze pijn meestal om de drie maanden verduren.

Gucci sluit zich aan bij honderden andere topmerken – waaronder ASOS, Calvin Klein, Roland Mouret, Topshop en Stella McCartney – die hebben toegezegd om geen bont of angora meer te verkopen na te zijn geïnformeerd door PETA en haar internationale zusterorganisaties.

Wat je kunt doen

Dieren zijn niet van ons om te dragen. Het beste wat je kunt doen om konijnen te helpen die worden mishandeld voor de mode-industrie is weigeren angora of bont te kopen en je familie en vrienden vragen hetzelfde te doen.