Wat u kunt doen om honden en andere dieren op het Yulin festival te helpen

Geplaatst op door PETA Nederland

Terwijl de wereld in horror toekijkt dat duizenden honden en katten neer geknuppeld en gedood worden op het Yulin festival in China, spoort PETA iedereen aan om actie te ondernemen op vier manieren die een blijvende impact hebben voor alle dieren.

DogCrushCage

Laat de wreedheid van uw bord

Het idee dat iemand een hond of kat wil doden, koken en eten is ondenkbaar voor de meesten van ons omdat ze onze familieleden zijn en onze beste vrienden. We kunnen ons hun angst voorstellen wanneer ze opgesloten zitten met andere honden en de pijn die volgt wanneer ze doodgeknuppeld worden of zelfs levend gevild worden voordat ze in een stuk vlees veranderen.

Maar u hoeft niet alleen naar het Yulin festival te gaan om dergelijke wreedheden te vinden. Over de hele wereld worden gevoelige en intelligente dieren gemarteld en gedood voor voedsel. Varkens zijn bijvoorbeeld intelligenter dan honden, maar het is de norm dat zeugen in dergelijk krappe ruimtes gehouden worden totdat ze gek worden en bij biggen worden de tanden, testikels en gedeeltes van de staart afgeknipt – zonder verdoving. In slachthuizen is het normaal dat kippen – sociale en nieuwsgierige dieren – bij bewustzijn zijn wanneer ze in kokendheet water worden gedoopt, net als de dieren op het Yulin festival. In werkelijkheid zijn de honden en katten waar wij om rouwen niet anders dan de varkens, koeien, kippen en andere dieren die op uw bord belanden.

Wat u kunt doen

Er is geen verschil tussen honden en katten die lijden tijdens het Yulin festival en de ontelbare dieren die gedood worden voor voedsel. De beste manier om te voorkomen dat honden, katten en alle andere dieren gedood worden voor voedsel is door medeleven te hebben voor alle dieren. Maak een levensreddende beslissing: word veganist.

Weg met leer

Een schokkend onderzoek onthulde dat honden worden neer geknuppeld en gedood zodat hun huid kan worden gebruikt voor leren handschoenen, riemen, kragen, kattenspeeltjes en andere artikelen. De onderzoeker filmde in het slachthuis dat werkers de ene hond na de andere bij hun nek grepen met metalen tangen en hen met een houten paal op hun hoofd sloeg. Sommige honden raakten bewusteloos, terwijl anderen het uitschreeuwden van de pijn. Sommigen haalden moeizaam adem nadat hun keel werd doorgesneden voordat de huid van hun lichaam werd gerukt. De honden die in ‘de rij’ stonden blaften en jankten toen een werknemer hen sloeg om ze zo langzamer te laten lopen. Een werknemer vertelde de onderzoeker dat deze faciliteit 100 tot 200 honden per dag doodknuppelt voor hun huid. Toen deze video werd opgenomen, waren er ongeveer 300 levende honden in het gebouw.

Wat u kunt doen

Producten gemaakt van hondenleer worden geëxporteerd over de hele wereld, waaronder Europa, om verkocht te worden aan nietsvermoedende klanten. Dus als u leer koopt, onthoudt dan: het is niet te zien welke huid u werkelijk draagt. De beste manier om de slacht van honden in China te voorkomen en te stoppen is om de vraag naar hun huid te stoppen. Leg de eed af om leer te verbannen.

Vergeet bont

Uw beste vriend gedood voor bont? Het is niet slechts een boze droom. Miljoenen honden en katten in China worden neer geknuppeld, opgehangen, doodgebloed en gewurgd met draden zodat hun vacht in een kraag of accessoire kan worden verwerkt. Ze lijden in kleine kooien, uitgeput van dagenlang transport zonder eten of drinken waarbij ze zo dicht op elkaar gepropt zitten dat ze niet kunnen bewegen. De extreme beknelling zorgt ervoor dat ze met elkaar vechten en hun verstand verliezen van de stress. Onderzoekers zagen dode katten bovenop kooien, honden en katten die stierven in kooien en dieren met open wonden. Veel van de dieren hadden nog halsbanden om; een teken dat ze ooit iemands geliefde huisdier waren.

Wanneer ze aankomen op de verschrikkelijke bestemming worden de dieren uit de kooien gerukt, tegen de grond gegooid en neer geknuppeld voordat ze gevild worden – mogelijk terwijl ze nog in leven zijn. Onderzoeken naar Chinese bontfokkerijen onthulde dat veel dieren nog leven en ademen terwijl hun huid van hun lichaam wordt gestroopt en dat sommigen hierna nog minutenlang in leven bleven.

Wat u kunt doen

Honden- en kattenbont uit China is vaak opzettelijk gelabeld als bont van andere diersoorten en wordt geëxporteerd naar landen over de hele wereld om zo verkocht te worden aan nietsvermoedende klanten. Als u bont koopt, is het niet te achterhalen van welk dier dit afkomstig is – het zou van iemands geliefde viervoeter kunnen zijn. Leg de eed af en beloof bontvrij te zijn, en onderteken de petitie om ervoor te zorgen dat The Kooples stopt met de verkoop van bont!

Neem contact op met de locale Chinese Ambassade

Wreedheid zoals op Yulin is het resultaat van bijna niet-bestaande wetten voor dierenwelzijn. Neem alstublieft contact op met de lokale Chinese Ambassade en spoor ambtenaren aan om er alles aan te doen om dit wrede festival te verbannen en de wetten met betrekking op dierenbescherming te versterken. Klik hier voor de contactgegevens van de Chinese ambassade in Nederland en België.