Welk cadeau gaf PETA UK aan de koninklijke baby?

Geplaatst op door Debra Wolford

Terwijl de hertog en hertogin van Sussex de geboorte van hun eerste kind vieren, hoopt PETA de baby op een warme en gezellige manier welkom te heten: met een wolvrij vestje van katoen en bamboe van Bramble Crafts:

Een wolvrij vest is niet alleen zacht en warm voor een baby, maar ook vriendelijk voor schapen. We hopen dat dit cadeau voor het kleintje van Meghan en Harry ouders over de hele wereld zal inspireren om hun eigen hummeltjes op meelevende, diervriendelijke wijze te kleden.

Wolproductie is wreed

Sinds 2014 heeft PETA 11 reportages uitgebracht over 99 scheerbedrijven op vier continenten, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, en bij elk faciliteit werd stelselmatige mishandeling aangetroffen. Op schapenhouderijen in Engeland en Schotland werd gezien dat scheerders schapen in het gezicht sloegen, op hun hoofd en nek gingen staan en hen sloegen met tondeuses. Een veehouder sleepte twee schapen die het moeilijk hadden een schuur in en liet hen daar achter om te lijden en te sterven.

Het is slecht voor de planeet

De wolindustrie is ook schadelijk voor het milieu: mest afkomstig van dieren in de veeteelt heeft aanzienlijk bijgedragen aan de toename van broeikasgassen in de atmosfeer, grootschalige begrazing heeft geleid tot verandering van vegetatie en bodemerosie, en uitwerpselen en chemicaliën die worden gebruikt om schapen van parasieten te ontdoen vervuilen de lokale waterwegen. Lees hier meer over de milieuschade die wordt veroorzaakt door de wolproductie.

Er zijn alternatieven

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel dier- en milieuvriendelijke vegan alternatieven voor wol beschikbaar – van hennep- en kokosvezels die zijn behandeld met enzymen uit oesterzwammen tot biologisch katoen, bamboe en zelfs bananenschors. Als je merken zoekt die modieuze alternatieven voor wollen producten verkopen, bekijk dan onze lijst van bedrijven die het ‘PETA-Approved Vegan‘-logo gebruiken.

Wat je voor schapen kunt doen

Wanneer dieren worden beschouwd als een verzameling lichaamsdelen en hun angst en pijn worden genegeerd, moeten we onze stem verheffen en onze invloed als consumenten gebruiken om de wreedheid te helpen stoppen.

Verzoek boohoo om zijn oorspronkelijke, medelevende besluit na te komen en het eerste wereldwijde modemerk te worden dat wol verbiedt: