Wereldproefdierendag: kleine demonstranten vragen aandacht voor groot probleem

Geplaatst op door Lydia Smyth

Omdat PETA door het samenscholingsverbod geen demonstratie kon organiseren, hielden we in plaats daarvan vandaag een demonstratie met schattige dierenbeeldjes op de Dam in Amsterdam ter ere van Wereldproefdierendag.

Er vonden over de hele wereld vergelijkbare protesten plaats, van Parijs tot Sydney.

Dieren voelen pijn en angst, net als wij, en hun overweldigende natuurlijke instincten zijn – net als de onze – om vrij te zijn en hun eigen leven te beschermen, niet om in een kleine kooi in een laboratorium gevangen gehouden te worden.

Dieren in laboratoria lijden op grote schaal: alleen al in 2018 werden er in Nederland 448.399 procedures uitgevoerd op dieren. En daarom herdenken we vandaag elke muis, rat, cavia, hond, aap en elk ander individu dat vergiftigd werd, emotioneel werd getraumatiseerd, gedwongen werd om te zwemmen om te overleven of gefokt werd om te lijden aan een slopende ziekte in de naam van de ‘wetenschap’.

We herdenken ook de nog eens 484.010 dieren die in 2018 werden gebruikt als fokmachine, werden gedood voor hun lichaamsdelen of die hun hele leven lang wegkwijnden in kooien.

Dierproeven moeten stoppen
90% van het fundamenteel onderzoek – waarvan het grootste deel dierproeven omvat – geen behandelingen voor de mens oplevert. Voor sommige aandoeningen, zoals HIV/AIDS of beroertes, is het faalpercentage 100%.

De overheid heeft nu meer dan ooit de morele plicht om de gezondheid van de mens te bevorderen en kan dit effectiever doen door de problemen die worden veroorzaakt door gebrekkige dierproeven te onderkennen. Om effectieve behandelingen en vaccins te kunnen bieden die nu nodig zijn voor patiënten in nood, is het van vitaal belang dat we overschakelen op innovatieve technologie die relevant is voor de mens.

Protesteer mee
Sla om deel te nemen aan ons virtuele protest de afbeelding van onze demonstratie op en plaats deze op Twitter, Instagram of Facebook.

Voorbeeldtekst:
Kom op Wereldproefdierendag in actie voor dieren. Doe met me mee!
???? #WDAIL peta.nl/blog/wdail2020.

Zorg ervoor dat je de hashtag #WDAIL gebruikt en een link naar ons blog toevoegt: peta.nl/blog/wdail2020.

Onderteken onze petitie
Voor de apen die worden gemarteld in wrede experimenten, worden blootgesteld aan slopende ziekten en worden opgesloten in krappe kooien roepen we de Nederlandse regering op om toe te zeggen alle experimenten met apen in Nederland te beëindigen. Het is van vitaal belang dat de overheid financiële middelen overhevelt naar superieure, niet-dierlijke methoden zoals geavanceerde tests met menselijke cellen en weefsels en computermodelleringstechnieken waar zowel mensen als dieren baat bij hebben.

Help je ons door je naam toe te voegen aan de petitie van PETA?