Wetenschapsconsortium bevordert proefdiervrij testen – op individueel niveau

Geplaatst op door Debra Wolford

Om de ontwikkeling van proefdiervrije teststrategieën te ondersteunen, heeft het PETA International Science Consortium Ltd. (het Consortium) een prijs aangekondigd voor een wetenschapper in de beginfase van zijn of haar loopbaan. De winnaar mag deelnemen aan het 20e International Congres on In Vitro Toxicology (ESTIV2018). Het Consortium zal de kosten van de registratie van de winnaar dekken en zal bijdragen aan de reis- en verblijfkosten. Postdoctorale studenten, postdoctorale onderzoeksassistenten en nieuwe onderzoekers die een carrière in invitro-toxicologie ambiëren worden opgeroepen om zich kandidaat te stellen.

Het congres, dat tussen 15 en 18 oktober 2018 in Berlijn plaatsvindt, omvat lezingen en posterpresentaties door deskundigen op het gebied van in-vitro- en in-silico-toxicologie. Deelnemers zullen nieuwe ontwikkelingen verkennen in in-vitro-modellen van systemische en lokale toxiciteit, toxicokinetiek, ‘read-across’, in-vitro- tot in-vivo-extrapolatie en reguleringstoepassingen van proefdiervrije methoden. Meer informatie over het congres is hier te vinden.

De wedstrijd staat open voor kandidaten uit alle landen en de inschrijfdeadline is 17 juni 2018. Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft, bekijk dan hier de volledige details van de prijs.