Wreedheid gaat niet op: anti-leer boodschap van PETA landt op Rotterdam The Hague Airport

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

“Werd zij gedood om jouw handbagage te maken?” vraagt een nieuwe PETA-campagne met een foto die je aan het denken zet, die deze week op Rotterdam The Hague Airport van start ging. Met de boodschap “Wreedheid gaat niet op – kies voor vegan” stelt de campagne het gebruik van dierenhuiden voor tassen, koffers en andere reisbenodigdheden aan de kaak.

Koeien die voor leer worden gedood ondergaan castratie, brandmerking, coupering van de staart en onthoorning, alles zonder pijnstilling, alvorens te worden gevild en ontleed, soms zelfs terwijl ze nog leven. Bovendien heeft de leerindustrie een vernietigend effect op de aarde, van de CO2-uitstoot geproduceerd door het fokken van dieren tot giftige leerlooierijen die de watervoorzieningen in de omgeving vervuilen en arbeiders blootstellen aan buitensporige hoeveelheden chemicaliën, waaronder arsenicum.

PETA verzet zich tegen speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht. Leg de eed af om speciësisme te helpen beëindigen:

Niet alleen koeien maar ook andere dieren zoals honden worden neergeknuppeld zodat hun huid kan worden gebruikt voor leren handschoenen, riemen, bontkragen, kattenspeeltjes en andere accessoires. Beloof alsjeblieft ook dat de enige huid die je ooit zult dragen je eigen huid is: