Nederlands parlement heeft ingestemd met de afbouw van het Biomedical Primate Research Centre

 

Hieronder vindt u een aankondiging van PETA na dat het Nederlandse parlement heeft ingestemd met de afbouw van het Biomedical Primate Research Centre, Europa’s grootste apenonderzoekslaboratorium. Hieronder vindt u een verklaring van PETA:

Dit is een goede dag voor dieren, de overheid en het gezonde verstand. Apen zijn geen testbuizen met staarten, maar intelligente dieren die dezelfde uiteenlopende emoties als wij ervaren, waaronder liefde en vreugde, maar ook angst, wanhoop en kwelling. Door middel van deze motie zullen veel dieren in Nederland eventueel het ergst mogelijk leven gespaard worden: opgesloten zitten in laboratoria waar ze worden vergiftigd met middelen en geïnjecteerd met slopende en dodelijke ziekten. Het publiek weet dat dit een schandelijke handel is en het is goed nieuws dat de regering het nu ook heeft erkend. Geen enkel dier verdient dit lot, en hoe eerder het Biomedical Primate Research Centre wordt gesloten, des te beter.

Om meer te weten te komen over menselijke ontwikkeling en ziekten bij de mens, ontwikkelen en gebruiken ’s werelds meest vooruitstrevende wetenschappers methoden die het primitieve gebruik van dieren vervangen en daadwerkelijk relevant zijn voor de menselijke gezondheid. PETA is verheugd over de rijkdom van geavanceerde, proefdiervrije onderzoeksmethoden die een betere toekomst creëren voor dieren en de menselijke gezondheid.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.