PETA US treedt Hermès vergaderruimte binnen om eind verkoop exotische huiden te eisen

Voor directe publicatie:
1 juni 2016

Contact:
Yvonne Lemmen; 0900 235 7382; [email protected]

Levensgrote ‘struisvogels’ omringen het gebouw in protest nadat exposé onthult dat jonge struisvogels worden geëlektrocuteerd, geslagen en gevild voor ‘luxe’ tassen

Amsterdam – Bij de jaarlijkse vergadering van Hermès in Parijs op dinsdag, riep een PETA US vertegenwoordiger het modehuis op een eind te maken aan alle verkoop van exotische huiden. PETA US kocht een aandeel van Hermès in April met het doel voor verandering te zorgen vanuit de vergaderzaal, een zet die volgde op PETA’s onthulling van het allereerste exposé van de struisvogelslacht industrie, waarin werd onthuld dat jonge vogels worden geëlektrocuteerd voordat hun keel wordt doorgesneden.

Buiten de vergadering protesteerde levensgrote “struisvogels” tegen de wreed verkregen exotische huiden van Hermès.

Foto hier verkrijgbaar. 

“Iedere pokdalige Hermès tas betekent dat een gevoelige, jonge struisvogel ondersteboven gekeerd werd, gedood en geplukt is in een verschrikkelijk en doodeng abattoir”, zegt de woordvoerder van PETA Frankrijk, Isabelle Goetz. “PETA roept Hermès op om alle exotische huiden voorgoed te dumpen.”

PETA, wiens motto gedeeltelijk leest dat “dieren niet van ons zijn om te dragen” – heeft onthuld dat jonge struisvogels in kale, stoffige voederplaatsen worden gehouden tot ze naar abattoirs worden gestuurd op slechts 1-jarige leeftijd, veel te kort vergeleken met hun natuurlijke levensverwachting van 40 jaar. In deze abattoirs worden de vogels ondersteboven gekeerd in een ‘stunner’, worden hun kelen doorgesneden en worden hun veren uit hun lijf geplukt – wat de bobbelige structuur op de huid creëert die Hermès voor tassen gebruikt.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl.

#