Overwinning: The Kooples dumpt bont

Voor onmiddellijke publicatie:

22 september 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

Franse retailer belooft geen bont meer te gebruiken in toekomstige collecties in navolging PETA-campagne

Amsterdam – Na PETA’s campagne om een eind te maken aan de verkoop van bont door The Kooples, wat internationaal gecoördineerde acties betrof inclusief een oproep van zanger Peter Doherty (wie eens een collectie ontwierp voor het merk), heeft het Franse kledingmerk aangekondigd dat het bont van alle toekomstige collecties zal verbannen. Het populaire modemerk – dat wereldwijd net iets minder dan 400 winkels bezit en in februari angorawol verbande na berichten van PETA – maakte deze aankondiging na een vergadering met PETA Frankrijk en nadat ze te weten kwam dat dieren lijden op Europese bontfokkerijen.

“We zijn ontzettend begaan met dierenleed en … we hebben de beslissing genomen te stoppen met ook maar enig gebruik van bont in toekomstige collecties,” zegt Nicolas Dreyfus, de uitvoerend directeur van The Kooples. “Dankzij PETA’s moed en wijsheid hadden we voorheen al besloten om het gebruik van angora in al onze collecties in alle landen te stoppen nadat ze ons liet zien wat voor wrede behandeling, waarvan we ons niet bewust waren, deze dieren moeten ondergaan.”

Een foto in hoge resolutie is hier verkrijgbaar.

Meelevende mensen die de steun van het merk aan een industrie die levende dieren – zoals  vossen, nertsen en wasberen – vilt zat waren lieten zich horen: bijna 60.000 PETA-supporters en die van haar internationale zusterorganisaties namen contact op met de retailer. In Londen kwam een groep demonstranten – geleid door twee groter dan het leven “konijnen” – bijeen buiten de hoofwinkel van The Kooples op Carnaby Street terwijl andere activisten zich verzamelden voor winkelfilialen in Parijs, Amsterdam en New York.

“De winkelaars van vandaag willen niets te maken hebben met een industrie die dieren in kleine kooien opsluit, slaat en hun huid er afrukt”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Door bont van hun toekomstige collecties te verbannen heeft The Kooples de juiste beslissing genomen voor zowel dieren als consumenten.”

PETA’s onthulling liet zien hoe dieren op bontfokkerijen hun gehele leven in kleine draadstalen kooien doorbrengen voordat ze worden geëlektrocuteerd, vergast of vergiftigd. Dieren worden in het wild gevangen door stalen vallen en kunnen dagenlang lijden door bloedverlies, uitdroging of aanvallen van roofdieren voordat ze worden verstikt of doodgeknuppeld door jagers.

The Kooples sluit zich aan bij andere top-retailers en designers – inclusief Topshop, Stella McCartney, Vivienne Westwood en vele anderen – die 100 procent bontvrij zijn.

Bezoek PETA.nl voor meer informatie.

#