Foto’s: sexy ‘sla-meisjes’ delen snacks van Vegetarische Slager uit

Voor onmiddellijke publicatie:

3 november 2016

Contact:

Stichting PETA Nederland 0900 235 7382; [email protected]

PETA deelt gezonde en heerlijke plantaardige snacks uit om Wereld Veganisme Maand te vieren

Amsterdam – Niet veel meer dragend dan strategisch geplaatste sla-bikini’s deelden PETA’s “sla-meisjes” gratis en heerlijke snacks uit van de award-winnende Vegetarische Slager om Wereld Veganisme Maand te vieren. De actie vond plaats in het centrum van Amsterdam. De sexy groep deelde veganistische hapjes uit om voorbijgangers te laten zien dat veganistische maaltijden niet alleen beter zijn voor hun gezondheid, dieren en het milieu, maar dat ze ook nog eens heerlijk zijn!

Foto’s van het event zijn hier, hier en hier verkrijgbaar.

“Dankzij de grote verscheidenheid van veganistische ‘vleessoorten’ is het nooit gemakkelijker geweest om trek te verzadigen terwijl je dieren van je bord laat”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Wereld Veganisme Maand is de perfecte tijd om de overstap te maken naar heerlijke plantaardige maaltijden die je gezondheid een boost geven, het milieu beschermen en een ontelbaar aantal dieren redt van verschrikkelijk leed.”

PETA – wiens motto deels luidt dat “dieren niet van ons zijn om te gebruiken voor voedsel” – benadrukt dat naast het voorkomen van dierenleed in de intensieve vlees-, zuivel en eierenindustrie, veganist worden ook het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en kanker verlaagt. Veganistische maaltijden zijn bovendien groener; het fokken van dieren voor voedsel is namelijk een leidende oorzaak van watervervuiling en verslechtering van land, en de Verenigde Naties heeft geconcludeerd dat een globale overstap naar een veganistisch dieet nodig is om de ergste effecten van klimaatverandering tegen te gaan.

Voor meer informatie, bezoek alstublieft PETA.nl.

NB: Foto’s door Lara Seveke