Voor onmiddelijke publicatie:

21 december 2016

Contact:

PETA Nederland 0900-235 7382; [email protected]

NIEUWE PETA VIDEO ZET KALKOEN DINER IN Z’N ACHTERUIT

In de aanloop naar kerst, onthult PETA hoe vogels worden verminkt, mishandeld en gedood

Amsterdam – Terwijl men overweegt wat ze moeten koken voor het kerstdiner, serveert PETA de waarheid over kalkoenen in een provocerende nieuwe video, “Kalkoen achterstevoren”. In de video, die hier verkrijgbaar is, keert de volgorde van een kalkoen diner om, onthullend hoe het geroosterde vlees eens een gevoelige levende vogel was wiens snavel werd afgesneden, zat opgesloten in een vuile schuur en wie uiteindelijk ondersteboven werd gehangen en werd gedood in een doodeng slachthuis.

“PETA’s video onthult dat iedere maaltijd een verleden heeft, en we compassie kunnen kiezen in het heden doormiddel van heerlijke veganistische maaltijden”, zegt PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen. “Een hartige vleesvrije maaltijd kan kerst voor iedereen vrolijker maken.”

In de natuur zijn kalkoenen beschermende en liefhebbende ouders en eigenwijze verkenners die in bomen kunnen klimmen en wel 40 kilometer per uur kunnen rennen. Kalkoenen in het wild kunnen tot 10 jaar oud worden, maar degenen die voor voedsel worden gefokt worden normaliter geslacht tussen de 12 en 26 weken oud. De jonge vogels worden aan metalen kettingen gehangen die vastzitten aan hun voeten en worden door een bad met stroom gesleept wat ervoor kan zorgen dat hun hele lichaam schokt. Ze zijn vaak nog bij bewustzijn wanneer hun keel wordt doorgesneden en ze in een bad met kokend water worden ondergedompeld om hen van hun veren te ontdoen.

PETA – wiens motto deels leest dat “dieren niet van ons zijn om te eten” – biedt een gratis veganistisch starterspakket aan (hier verkrijgbaar) vol met recepten, tips en meer.

Voor meer informatie, bezoek dan alstublieft PETA.nl.

 

 

#