Alicia Silverstone en zoon recreëren de iconische vegacampagne van Paul en Linda McCartney

Voor onmiddellijke publicatie:

23 april 202

Contact:

Sascha Camilli +44 (0) 20 7923 6244; [email protected]

ALICIA SILVERSTONE EN ZOON RECREËREN DE ICONISCHE VEGACAMPAGNE VAN PAUL EN LINDA MCCARTNEY

Bear en zijn beroemde moeder brengen hulde aan de boodschap van het andere beroemde duo en zeggen: ‘Dit is het moment!’

Amsterdam – Aangezien een groot deel van de wereld zich richt op hun gezondheid in de tijd van het coronavirus, hebben Alicia Silverstone en haar zoon, Bear, hun tijd thuis gebruikt om de markante PETA US-foto van Paul en Linda McCartney te recreëren voor een nieuwe advertentie die verklaart: “STOP met het eten van dieren. WORD vegan.” De campagne moedigt iedereen aan om hun immuunsysteem te versterken en de verspreiding van dodelijke door dieren overgedragen ziekten die hun oorsprong vinden in vleesmarkten te voorkomen door vlees, eieren, vis en zuivelproducten van hun bord te laten.

Credit: Brian Bowen Smith                Credit: MPX

McCartney beaamt dat dit het ultieme moment is om de overstap te maken. Hij zegt: “Het gevaar dat de vleesindustrie voor onze gezondheid vormt kan gestopt worden, en er zijn hoopvolle tekenen dat mensen zich beginnen te realiseren dat dit moet gebeuren om een betere toekomst voor onze kinderen en die van hen te verzekeren.”

Silverstone schoof aan met haar 8-jarige zoon om te bespreken wat het betekent om een eerbetoon uit te brengen aan de Beatleslegende en zijn overleden vrouw, die bijna dertig jaar geleden samen poseerden in de ‘Stop’ en ‘Go’ shirts. In een exclusief videointerview met PETA US zegt ze: “Ik heb het geluk gehad om de afgelopen 25 jaar net als [Paul] activist te zijn, en hij is gewoon een ongelooflijke man en heeft een ongelooflijk hart. Ik ben zo verdrietig dat ik zijn prachtige vrouw, Linda, nooit heb mogen ontmoeten. Maar iets ter ere van hem doen is bijzonder.”

PETA merkt op dat covid-19 is ontstaan op een Chinese markt waar levende en dode dieren werden verkocht voor menselijke consumptie. Smerige vleesmarkten, veehouderijen en slachthuizen vol met zieke en gestreste dieren worden door virologen erkend als broedplaatsen voor zoönotische ziekten. Elke persoon die vegan wordt, spaart ook bijna 200 dierenlevens per jaar en is veel minder vatbaar voor hartaandoeningen, diabetes, obesitas en kanker dan vleeseters, volgens de Academy of Nutrition and Dietetics in de VS.

Alicia en Bear voegen zich bij een lange lijst van beroemdheden – waaronder Natalie Portman, Thandie Newton, Joaquin Phoenix, Pamela Anderson, Maggie Q, Woody Harrelson, RZA, Peter Dinklage en Evanna Lynch – die hebben samengewerkt met PETA of haar zusterorganisaties om mensen aan te moedigen te stoppen met het eten van dieren.

PETA – wiens motto deels luidt: “dieren zijn niet van ons om te eten” en dat zich verzet tegen speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens superieur wordt geacht – biedt een gratis vegan startpakket (hier beschikbaar) vol met recepten, tips en meer. Ga voor meer informatie naar PETA.nl.

#